изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:32 EEST
85 НА СТО ОТ ИНВЕСТИЦИИТЕ В ТЕРВЕЛ - ОТ ВЪНШНО ФИНАНСИРАНЕ    
ОбществоОколо 85 процента от инвестициите в общинска инфраструктура през 2009 година в община Тервел са резултат на външно финансиране.


Това става ясно от информация за втората година от мандата на кметския екип.
Няколко са инвестициите в образователната инфраструктура. Успешно се реализира проект ”Обновяване на детските заведения в Тервел” по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” на стойност 969 000 лева. ЦДГ ”Първи юни”, ЦДГ „Здравец”, Детската ясла и ЦДГ” Детелина” са напълно санирани. Закупено е ново кухненско оборудване за кухнята в ЦДГ „Първи юни", изградена е рампа на входа на Детската ясла. Стана факт закрит басейн за закалителни процедури в ЦДГ „Здравец”, финансиран от Социално инвестиционния фонд и общината. Изцяло се обновиха санитарните възли на най-голямото общинско училище СОУ "Йордан Йовков" в Тервел. По отношение на градската среда през втората година от мандата бе обновена централната част на Тервел, възстановиха се фонтаните и прилежащите им пространства. Изгради се съоръжение за достъпна среда за сградата на общинска администрация и за градския площад, възстанови се площад в централната част на село Честименско. Новият храм в Тервел е завършен на фаза външна архитектура и предстои работа по вертикалната планировка и облицовките. Финансира се строежът на минаре на тервелската джамия. Ремонтираха се сградите на 12 кметства и 3 чешми по селата.
По отношение на техническата инфраструктура са ремонтирани участъци от улична мрежа в 8 села. Внесени и са одобрени проекти на община Тервел по Програмата за развитие на селските райони на стойност 3 015 000 лв. Средствата са предназначени за ремонт на 12 улици в Тервел, тротоарни площи в града и в село Коларци, улично осветление в Тервел, Коларци, Нова Камена и Кочмар. Подготвен е проект за доизграждане на канализацията на Тервел, както и за разширение, реконструкция и модернизация на пречиствателната станция. В социалната сфера са завършени са строителните работи по сградата на Дома за стари хора в с. Полк. Савово.
Няколко са придобивките и в сферата на обществения живот. В момента се реализира проект за извънкласни форми по оперативна програма ”Развитие на човешките ресурси”. Той  включва разширяване на дейността на детския фолклорен ансамбъл, балет ”Каприз”, създаване на школа за приложно изкуство в читалището в с. Нова Камена, както и множество общински прояви за деца и ученици от общината. Реализира се проект за създаване на местна инициативна група за общините Тервел и Крушари, внесен е за оценка по Програмата за развитие на селските райони проект за изграждане на нова читалищна сграда в с. Зърнево. Наскоро бе одобрен проект за обществена трапезария за 100 души от 4 населени места в общината. НДТ
 


Сходни връзки

85 НА СТО ОТ ИНВЕСТИЦИИТЕ В ТЕРВЕЛ - ОТ ВЪНШНО ФИНАНСИРАНЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди