изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:06 EEST
Държавното дружество „Рибни ресурси” ЕООД започна дейността си    
Новини София. Явор Недев е назначен за директор на държавното дружество „Рибни ресурси” ЕООД със заповед на министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов, съобщиха от Министерство на земеделието и храните. С назначението се дава старт на дейността на държавното дружество. Явор Недев е роден през 1966 г. в София. Бил е вицепрезидент на Швейцарската търговска камара в България и идва от бизнеса.

„Рибни ресурси” ЕООД ще стопанисва рибарските пристанища, местата за разтоварване на уловите и закритите лодкостоянки. То ще бъде бенефициент по мярка 3.3. "Инвестиции за реконструкция и модернизация на рибарски пристанища, места за разтоварване и закрити лодкостоянки" от Оперативната програма за развитие на сектор „Рибарство”2007-2013 г. Дружеството ще има водеща роля по отношение на модернизацията, реконструкцията и оборудването на рибарските пристанища.
Оперативната програма предвижда да бъдат изградени четири рибарски пристанища до 2013 г. в градовете - Балчик, Варна, Созопол и Несебър, както и от 8 до 12 места за разтоварване на риба. Рибарските пристанища трябва да отговарят на определени хигиенни норми по ветеринарните документи, като се изисква контрол по регламентите за разтоварване и продажба на рибата. Освен това около пристанищата трябва да се изгради подходяща инфраструктура и паркинги.
По програмата се предвижда да бъдат изградени и кейови стени в по-малките рибарски селища, за да може при бури лодките и корабите да се укриват.
Преди да кандидатстват с проекти за усвояване на средства по оперативната програма, рибарските пристанища трябва да бъдат признати като такива съгласно процедурата, предвидена в Министерство на транспорта за признаването на рибарски пристанища.  
Агенция "Фокус"

 


Сходни връзки

Държавното дружество „Рибни ресурси” ЕООД започна дейността си | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди