изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:45 EEST
СТИЛИЯН МИТЕВ Е НОВИЯТ ЗЕМЕДЕЛСКИ ШЕФ В ОБЛАСТТА    
НовиниСтилиян Митев е роден на 9 април 1981 г. в Добрич, кореняк добруджанец. Завършил е ОТМЕ "М. Ломоносов" и ВСУ "Черноризец Храбър", юрист е по образование. Занимавал се е с частен бизнес, работил е в Министерството на земеделието и храните в дирекция "Поземлени отношения" до 16.11.2009 г., от когато е  назначен като директор на областна дирекция "Земеделие" в Добрич.
Областен координатор е на МГЕРБ, кандидат за депутат от листата на ПП ГЕРБ от Осми Добрички многомандатен район.

- Г-н Митев, поздравяваме ви с назначението! Коя е първата и най-спешна задача, която предстои пред Вас сега?
- Има консолидиран план за действие по отношение на преките плащания на площ. В този смисъл първата ми задача е да се запозная с извършените проверки за преки плащания на площ. Бързото приключване на проверките е необходимо, за да няма забавяне при плащанията. Тази информация трябва да бъде предадена навреме към структурите на държавен фонд "Земеделие", за да започнат те плащанията към земеделските производители в предварително обявените срокове.
- Каква е ситуацията, която заварвате в дирекцията?
- Открита е тръжна процедура по отдаване под наем и аренда на земи от държавния поземлен фонд, която е стартирала на 16.11.2009 г. След приемането на новия устройствен правилник на областната дирекция "Земеделие" ще се създаде и комисия за промяна предназначението на земеделски земи. В момента има 322 броя преписки в областната дирекция, по които след приемането на правилника, трябва в най-кратък срок да се произнесем.
- Един от проблемите, който е нерешен от много години и за чието решаване зам.-министър Преслав Борисов се бе ангажирал, е този със стопанските дворове. Очаква ли се развитие по него?
- Именно проблемът с прилежащите площи и съоръжения на стопанските дворове е следващият, който стои на дневен ред. Има 154 броя преписки, от които 41 са за акт за държавна собственост. През миналата седмица по предложение на зам.-министър Преслав Борисов бе внесено и прието от Народното събрание предложение за промяна в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи, с което се дава право на областните управители да издават тези актове. За доокомплектоване са върнати 91 преписки, а напълно окомплектовани и изпратени в Министерството на земеделието и храните са 22.
-  В края на миналата седмица бе обнародван новият устройствен правилник на Министерството на земеделието и храните. До какви съществени промени за областните дирекции "Земеделие" води това и ще се разширят ли техните правомощия?
- Съгласно него, областните дирекции "Земеделие" ще са самостоятелни юридически лица на бюджетна издръжка в областния център. Те ще са второстепенен разпоредител на бюджетни кредити. С промените областните дирекции вече няма да са част от Главна дирекция "Земеделие" към Министерството на земеделието и храните, а ще се ръководят и представляват от директорите на изпълнителната власт по смисъла на Закона за администрацията.
- Неотдавна завърши проверката, която бе извършена в областната земеделска дирекция след сигнали от земеделски производители и възложена от земеделския министър д-р Мирослав Найденов. Според нея, какво наследство получавате от предшествениците си?
- Мога само да кажа, че са констатирани нарушения по провеждането на тръжните сесии за наем и аренда на земите от Държавния поземлен фонд.
- Един от проблемите, с чието решаване министър Мирослав Найденов започна мандата си, бяха извършените от предишното правителство заменки. Ще се сложи ли край на злоупотребите с държавни земи?
- Заменките, както знаете, са спрени и няма да се допусне злоупотреба със земи от държавния поземлен фонд.
- За Вас като директор на областната дирекция "Земеделие" кои са приоритетните задачи?
- Първата ми задача е изправянето на дирекцията на крака, тъй като тя е изоставаща. Трябва да има прозрачност в провеждането на търговете за отдаване на земи от държавния поземлен фонд и да се окаже максимална помощ и подкрепа на земеделските производители.
 


Сходни връзки

СТИЛИЯН МИТЕВ Е НОВИЯТ ЗЕМЕДЕЛСКИ ШЕФ В ОБЛАСТТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди