изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:05 EET
Срути се сграда в София, мъж загина, търсят втори    
Новини
Един човек загина, а втори е затрупан, след като част от стара мелница в столичния квартал "Захарна фабрика" се е срути, съобщи МВР. Плоча от стоманена конструкция на необитаемата сграда на бул. “Сливница” се е срутила около 13.00 часа. Сигналът за инцидента е получен в столичната дирекция “Пожарна безопасност и спасяване”. Освен мелница, зданието е било и сервиз на "Волга".


На мястото на произшествието незабавно са изпратени екипи на полицията, пожарната и “Гражданска защита”. При последвалите аварийно-спасителни действия, под срутилата се маса е открито тялото на 31-годишен мъж. Екипите продължават търсенето под развалините на втори човек, по думите на очевидци – също затрупан при падането на плочата. Включил се е и екип на БЧК с куче. Полицаи осигуряват безопасността в района, мястото на срутването е заградено.
Общо към 30 души участват в спасителната операция, уточниха от МВР.
По информация на Дарик радио двамата мъже са от ромски произход и са влезли в сградата малко преди срутването. Най-вероятно затрупаните мъже са двама братя – Димитър и Стефан, те търсили желязо в старата сграда с цел да го продадат, предаде БГНЕС.
От дирекция "Контрол по строителството" на Столичната община е била издадена заповед за укрепването на сградата на старата мелница, каза пред  БТА шефът на дирекцията Влади Калинов. Заповедта е била издадена на собственика на сградата - "София мел" АД , а изпълнението й е спряно след жалба в съда, поясни Калинов. По-късно "София мел" АД е продала сградата на "Ти Ей Би - Риъл Естейт" ЕООД, като междувременно не са изпълнени мерки по укрепването на обекта.
Според него причината за срутването на покривната конструкция е следствие от кражбата на чугунените вътрешни колони, които са поддържали покрива. Сградата е обявена за паметник на културата, каза още Калинов.
На мястото на инцидента е и временно изпълняващият длъжността кмет на София Минко Герджиков.
dir.bg
 


Сходни връзки

Срути се сграда в София, мъж загина, търсят втори | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди