изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:46 EEST
Осем души пострадаха при пожар във ВУЗ    
Новини
Осем души постъпиха в шокова зала в Бургаската болница при експлозия и пожар във Висшия химико-технологичен институт „Проф. д-р Асен Златаров” в Бургас, предаде БГНЕС.


Инцидентът е станал около 11.10 часа. Във Второ Районно управление на МВР-Бургас е получено съобщение за възникнал пожар в един от корпусите на сградата на ВХТУ, разположена в комплекс “Славейков”.
Изпратени са били два противопожарни автомобила с осем огнеборци и екипи на “Спешна медицинска помощ”, които установили, че пожарът е възникнал вследствие на строително-ремонтни дейности, вероятно от искри на флекс при рязане на входна метална врата. 
В бургаската болница са откарани осем души, които след преглед по тяхно желание са освободени за домашно лечение, съобщи д-р Ниго Топозян, завеждащ спешното отделение.
Трима от пострадалите са били с по-сериозно обгазяване, но са успели да се предпазят, тъй като са химици и са имали необходимите предпазни средства - маски от мокри платове, предаде Дарик. На обгазените е предложено да останат за 24-часово наблюдение в болницата, но те са отказали, допълниха от здравното заведение.
Пожарът е потушен за 16 минути, като стойността на нанесените от него материални щети се установяват от служители на Второ РУ на МВР–Бургас. dir.bg
 


Сходни връзки

Осем души пострадаха при пожар във ВУЗ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди