изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:02 EET
Гръмнаха Камен Куката в кафене в центъра на Плевен    
Новини
32-годишният криминално проявен плевенчанин Камен Балбузанов, известен с прякор Куката, е прострелян снощи в кафене на бул. "Русе" 22 в центъра на Плевен, съобщи БГНЕС. Около 19.40 часа, неизвестен е стрелял по мъжа при излизането му от заведение, като му е нанесъл четири огнестрелни рани. Около 15 минути след това сигнал за стрелбата е получен и в плевенската полиция.


Мъжът е откаран в Спешна помощ, където състоянието му е стабилизирано. Нанесените рани - в дясното рамо, дясната ръка, десния крак и в лявото бедро, не представляват опасност за живота на пострадалия, каза за БГНЕС проф. Радко Радев от екипа на Плевенската болница.
Снощи Балбузанов е опериран по спешност и е настанен в централната реанимация на лечебното заведение . От там поясниха, че най-сериозна е раната в бедрото, тъй като куршумът е раздробил бедрената кост.
Балбузанов е с богато криминално досие. Той е известен на полицията с 11 присъди за кражби, измами и хулиганства.
Стрелецът е избягал от местопрестъплението и се издирва от органите на реда. За случая е уведомена прокуратурата.
Това не първият опит за покушение над Балбузанов. По оперативна информация Балбузанов е включен в схема за разпространение на наркотици и е имал контакти с убития в столицата Антон Милтенов - Клюна. Последният е идвал над десетина пъти в Плевен, за да търси пазар на дрога, и затова се е срещал с Куката и друг криминално проявен по прякор Гулянския. Куката, заедно с Красимир Първанов - Гулянския, Цветомир Парашкевов - Белгиеца и др., бе сред деветте знакови фигури, проверявани по разпореждане на Върховна касационна прокуратура, РДВР - Плевен, Районната и Окръжната прокуратура по операция "Респект" през 2005 г. На 27.01. 2004 г. МВР-Плевен се похвали, че е задържало пласьори на наркотици от групата на Куката и Гулянски след успешна акция на антимафиоти. На изхода на града служители от РЗ БОП заловиха двама млади мъже, които криели 300 дози дрога в специален тайник в землището край пътя.
"Задържаните са част от престъпната група на осъдените вече Камен Балбузанов - Куката и Красимир Манолов - Гулянския", съобщи тогава пресцентърът на полицията.
През 1998 г. бомбен атентат в Съдебната палата в Плевен отложи дело за кражба и вещно укривателство на "Ауди 100". Сред шестимата подсъдими по делото бяха Красимир Първанов и Камен Балбузанов. На 20 март 2001 година срещу Куката имаше бомбено нападение. Тогава избухна бомба под червеното му БМВ, което официално се води на неговата майка. dir.bg

 

Простреляният при снощната стрелба в Плевен Камен Балбузанов-Куката е без опасност за живота
21 ноември 2009 | 13:16 | Агенция "Фокус"
Плевен. Простреляният при снощната стрелба в Плевен Камен Балбузанов-Куката е без опасност за живота, предаде кореспондентът на Агенция “Фокус”. Около 19.40 ч снощи неизвестен стрелец е открил стрелба по 31-годишния Камен Балбузанов-Куката. Екшънът се разиграл в кафе „Латино". Стрелецът е избягал. По време на стрелбата няма други ранени и пострадали. Минути по-късно районът бил отцепен от полицията за оглед. Причините за нападението се изясняват. Полицията в Плевен издирва мъжа, който е стрелял се смята, че е познат на жертвата, по направено описание. Камен Балбузанов - Куката е жив, ранен е в рамото и в крака, направена му е операция и няма опасност за живота му.
Камен Балбузанов - Куката има 11 присъди за кражби, хулиганство и измама. Заведението „Латино” е управлявано от познатия на полицията Анатоли Мънков-Плъха.

Агенция “Фокус” припомня:
Камен Балбузанов-Куката е една от знаковите фигури на плевенския подземен свят.
През 1998 г. бомбен атентат в Съдебната палата в Плевен отложи дело за кражба срещу шестима подсъдими, сред които и Куката.
През 2001 г. е взривен автомобил БМВ, с който се е придвижвал Куката и който се е водел на името на майка му.
На 6 ноември 2008 г. на булевард „Русе” в Плевен е стреляно срещу Куката, без той да бъде засегнат.
Името на Анатоли Мънков-Плъха фигурира в списъка на свързаните с разстрела на Бай-Миле и в борбата за наследството на на Антон Милтенов – Клюна.

 


Сходни връзки

Гръмнаха Камен Куката в кафене в центъра на Плевен | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди