изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 20:13 EEST
Православен свещенник убит с четири куршума, подозират ислямисти или сектанти    
По светаИзвестният със своите "спасителни беседи" московски свещеник Данил Сисоев е убит в четвъртък в 11 часа вечера в храма "Свети Тома". В храма влязъл човек с медицинска марля на лицето и високо попитал: «Кой тук е Сисоев?» Отец Данил, който стоял до иконостаса, тръгнал срещу влезлия. Той извадил пистолет и стрелял четири пъти, разказва "Комсомолская правда".

Куршумите попаднали в шията и главата на свещенника. Регентът Владимир Стрелбицки, намиращ се в този момент до него, бил ранен тежко в гърдите. Отец Данил починал на път за болницата.

Престъпникът успял да избяга. По една от версиите той е успял да се скрие в близката станция на метрото. Известно е, че е млад мъж, според описанието на очевидците с външност на кавказец.

Всеки четвъртък убитият отец изнасял своите спасителни беседи, а след тях до късно отговарял на въпросите на вярващите. Вероятно убиецът е знаел разписанието на отеца.

Видео с лекция на отед Данил можете да видите тук

Според основната версия на следствието убийството е извършено на религиозна почва.
Свещенникът се е занимавал с активна мисионерска дейност сред мюсюлманите, а също така помагал на пострадали хора от секти и окултизъм.

Отецът бил доста известен блогър. Той общувал с вярващите в интернет. Получавал е много заплахи.

Час преди убийството отецът говорил за смъртта пред посетителите на храма.
- «Когато умираш, нито държавата, нито армията ще ти помогнат », - спомня си дословно предсмъртните думи на отеца ученикът му Константин.

Светият отец бил праволинеен в своите разбирания. С това, именно, привличал младите хора.
- Неговите беседи посещаваха дори ядерни физици. Той беше способен да превърне атеиста в дълбоко вярващ човек,- уверявали кореспондента на „Комсомолская правда” събралите се в храма ученици на свещенника.

P.S. Последното, което отецът е написал в блога си е:«Имам пак новина. Днес, вие пак ще се смеете, но мюсюлманите отново обещаха да ме убият. Сега вече по телефона. Омръзна ми! За 14 път. Вече свикнах, не се напрягам като по-рано. Всичко е в ръцете на Бога. А ако се случи, така изведнъж в рая, без митарства. Това е страхотно! »

/БЛИЦ

 


Сходни връзки

Православен свещенник убит с четири куршума, подозират ислямисти или сектанти | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди