изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:25 EEST
Избори за държавен глава и референдум се произвеждат днес в Румъния    
По светаБукурещ. В Румъния днес се произвеждат избори за държавен глава и референдум за еднокамарен парламент и намаляване на броя на румънските депутати от сегашните 471 до максимум 300 души. Броят на избирателите, вписани в постоянните избирателни списъци е 18 347 397 души, по данни на Централната избирателна комисия. Предизборната кампания започна на 23 октомври и завърши на 21 ноември в 7 ч сутринта, когато влезе в сила предизборното мълчание.


Заключителна проява в кампанията бе телевизионният дебат в петък вечерта между тримата претенденти за поста с най-големи шансове - сегашният президент Траян Бъсеску, лидерът на Социалдемократическата партия Мирча Джоана и лидерът на Националнолибералната партия Крин Антонеску.
От новия президент на Румъния се очаква да завърши болезнените реформи и да изпълни изискванията на Международния валутен фонд и на Европейския съюз. В страната очакванията към новия държавен глава са да изведе страната от тежката икономическа ситуация и да постигне сериозни резултати в борбата с корупцията и организираната престъпност.
Веднага след като встъпи в длъжност, новият президент трябва да се заеме с намиране на изход от политическата криза в страната, която забавя и поставя под въпрос фионансовата помощ от МВФ. Румъния е без правителство от средата на октомври, когато парламентът гласува недоверие на правителството на Емил Бок. Определеният от Траян Бъсеску за премиер Лучиян Кроитору състави кабинет, но парламентът не го одобри.
Агенция "Фокус"
 


Сходни връзки

Избори за държавен глава и референдум се произвеждат днес в Румъния | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди