изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:27 EET
Дянков даде на прокурор сделка между МФ и БНБ    
Ред и сигурност"Предишното правителство е грабило", заяви вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков пред Нова телевизия, цитиран от БГНЕС. Той даде следния пример. "Социалното министерство без търг определя фирмa, която да осигури слухови апарати, които министерството плаща. Министерството дава поръчката на една фирма като апарат струва 416 лева, тази фирмa ги е внесла от Китай за 5 долара, което е около 8 лева.

 Тази фирмa печели от апарат 408 лева, а и казват, че това са цифрови апарати и последна дума на техниката, а въпросните апарати са просто боклук. И така е в много сфери."
"Събрах и предадох на прокуратурата всички документи за секретния договор между МФ и БНБ за това в кои търговски банки може да се вложи фискалният резерв. Ние трябва да отстраним всичко секретно и всичко трябва да бъде прозрачно. Аз съм поискал всички държавни предприятия да ми рапортуват в кои банки държат парите си, защото има 3-4 банки, които са привилигировани. Проверих и кои държавни предприятия не са прибирали дивидентите си, сега ние ги прибрахме в хазната", посочи Дянков.
Септември е първият месец, в който има по-добър износ, дори по-добър от септември, миналата година. Подобрение се наблюдава в сферата на земеделието, хранително-вкусова промишленост, стъкларската промишленост", изброи финансовият министър.
"Няма инфлация, за октомври е нула. А за догодина се планира 1%", каза още Дянков и добави - "но парите са изядени".
Няма закрита сметка на президентството, един ден е имало забавяне за внасяне на 200 хил. лева, но защо това е минало през медиите, не знам, отговори Дянков по повод разразилия се през последните два дни скандал.
По повод повишаване на акциза за алкохола, който би донесъл около 61 млн. лева в хазната, Дянков каза, че толкова му трябват, за да бъдат осигурени лекарствата за онкоболните. dir.bg
 


Сходни връзки

Дянков даде на прокурор сделка между МФ и БНБ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Дянков даде на прокурор сделка между МФ и БНБ
Автор: Anonymous да 2009-11-24 @ 21:05 EET

грабили,грабили та ограбили всичко, да върнат всичко сега  и в затвора да влязат по своя инициатива,поне малко морал да покажат, или поне да дадат  от изкрадените държавни пари на обикновения народ,ама като няма кой да ги насмете само ще си пишем.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди