изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 20:48 EEST
Двама загинаха по време на лов, трети - ранен    
Лов и риболов
Двама ловци загинаха по време на организирани ловни излети в страната, а трети мъж бе ранен. 49-годишният Х.Х от бургаското село Пещерско загина по време на ловен излет, прострелян от колега авджия, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Бургас.


Инцидентът е станал вчера около 12.25 ч. в землището на село Пещерско в местността "Мандра баир". Мъжът е бил на законно организиран лов. На път за болницата е починал в линейката. Три от сачмите са проникнали в тялото на ловеца над кръста, а четвъртата - в лицевата част, около носа.
Полицията е установила всички участници в лова, взети са им натривки за барутни частици, както подобни действия са осъществени и за ловните оръжия на всички.
Установено е, че извършител на прострелването е 28 годишният Г.С. от село Пещерско. Той е гръмнал починалия със законно притежавана ловна пушка "ИЖ-27". Стрелецът е задържан за 24 часа в Районно управление на МВР Айтос. Предстои провеждането на разпити и на други свидетели и назначаването на експертизи.
По време на лов е бил прострелян и 52-годишният Иван Койчинов от село Дълбоки. Пострадалият е починал на път към болницата в Стара Загора, съобщи Дарик радио. Инцидентът е станал, докато мъжът ловувал в Дълбошкия балкан заедно с още 18 свои колеги. Според информация на полицията ловецът е бил ранен по непредпазливост с ловна карабина. Извършителят е задържан, при извършената проверка не е установено наличие на алкохол в кръвта му. 
При трети инцидент 45-годишен ловец простреля 71-годишен мъж в землището на видинското село Слана бара, съобщиха от полицията. Мъжът е участвал в редовен ловен излет и при стрелба по бездомно куче със законно притежавана ловна пушка "ЧЗ" е ранил дядото - ловец от същата ловна дружинка. Той е транспортиран в спешния център във Видин, където са открити ловни сачми в лявото бедро, тялото и дясната ръка. След оказана медицинска помощ, пострадалият е освободен без опасност за живота. dir.bg
 


Сходни връзки

Двама загинаха по време на лов, трети - ранен | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди