изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 15:22 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурностПрез изминалите почивни дни на  територията на Областна дирекция на МВР - гр. Добрич са регистрирани шест криминални престъпления.

 

· На 20 ноември т.г. Добрички районен съд на свое публично заседание наложи на криминално проявения К.К. от гр.Добрич административно наказание “Задържане в поделенията на МВР” за срок от 7 денонощия. Около 22,35 часа на 19 ноември 32-годишния мъж е предизвикал скандал и е нарушил обществения ред и е проявил оскърбително отношение към гражданите.

· Вчера, около 17,50 часа от магазин за хранителни стоки в ЖК “Балик” гр.Добрич, неизвестен извършител, чрез отвличане на вниманието на продавач-консултанта е извършил кражба на 30 лева от  оборота на магазина. Съобщението е подадено в 18,05 часа в Първо РУ на МВР Добрич. Мястото на произшествието е посетено от дежурния екип на полицейското управление. Образувано е досъдебно производство.

· На 22 ноември т.г. около 15,00 часа в землището между с.Владимирово и с.Бдинци, община Добричка, по време на ловен излет Е.Е. /50/ от гр.Добрич се спъва и изпуска законно притежаваната си пушка “ИЖ-12”, която произвежда  изстрел. В следствие на изстрела, в краката са ранени лицата И.Т. /51/ и К.П./61/, и двамата от с.Владимирово. Съобщението за възникналия инцидент е подаден във Второ РУ на МВР Добрич в 15,15 часа. След посещение на местопроизшествието, И.Т. е откаран в Центъра за спешна медицинска помощ - Добрич, след което е освободен, а К.П. е настанен в добричката болница, под наблюдение. По случая е образувано досъдебно производство.

· На 21 ноември т.г. в 17,45 часа в дежурната част на Първо РУ на МВР Добрич е получено съобщение от Центъра за спешна медицинска помощ - Добрич за пострадал пациент при трудова злополука. При посещение на място от дежурните екипи е установено, че в двора на добричка фирма, около 13,00 часа, Н.Г. /48/ е управлявал мотокар без да притежава разрешително за управление, като мотокара се е обърнал и затиснал краката му. Настанен е за лечение във Военна болница гр.Варна, с фрактури на двата крака, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

Четиринадесет  пътно-транспортно произшествия  са възникнали през почивните дни, като две от тях са причинени  от неправоспособни  водачи, управлявали след употреба на алкохол.

· На 21 ноември т.г. около 19,40 часа, по околовръстен път гр.Добрич – посока ЖК “Балик”, лек автомобил “Ровър 216”, с благоевградска регистрация, управляван от Д.В. /29/ от гр.Добрич, поради движение с несъобразена скорост, напуска пътното платно и се удря странично в крайпътно дърво. От настъпилата катастрофа, по автомобила са нанесени значителни материални щети, а водача е транспортиран и настанен в болницата в Добрич, с фрактури на краката. По случая е образувано досъдебно производство.

· На 22 ноември т.г. около 21,10 часа на кръстовището на бул.”Добруджа” с ул.”Калиакра” в гр.Добрич, лек автомобил марка “ВАЗ”, поради движение с несъобразена скорост, губи контрол над автомобила, в резултат на което се удря челно в светофарна уредба. След инцидента, водача  напуска мястото на произшествието. При проведените заградителни мероприятия от полицейски автопатрул на Първо РУ на МВР Добрич водача е установен и задържан – Р.К. 53 г. от с.Победа. В хода на работата е установено, че водача е неправоспособен и е управлявал след употреба на алкохол 1,60 промила. Задържан е за срок от 24 часа и срещу него е образувано досъдебно производство.

· На 23 ноември т.г. около 01,20 часа по ул.”Генерал Георги Попов” посока ул.”Христо Ботев”, пред училище “Димитър Талев”, неправоспособния 17-годишен водач на лек автомобил “Фиат Дукато” – Н.Я. от Добрич, поради движение с несъобразена скорост, губи контрол над автомобила и се блъска в крайпътно дърво. При извършената проверка за употреба на алкохол, техническото средство е отчело 0,53 промила. От инцидента са допуснати значителни материални щети по автомобила. Образувано е досъдебно производство.

 

Още двама водачи са установени да управляват МПС в нетрезво състояние.

- Около 00,10 часа на 22 ноември т.г. по ул.”България” в гр.Каварна е спрян лек автомобил “Рено Клио”, добричка регистрация, с водач А.Б. 20 г. Последвалият тест за употреба на алкохол е отчел 1,29 промила алкохолна концентрация.

- Бързо полицейско производство е образувано срещу С.Х. 32 г. от гр. Добрич за шофиране след употреба на алкохол. На 20 ноември в 19,25 часа по ул.”Хан Кардам” в гр.Генерал Тошево е управлявал лек автомобил “Шкода Фелиция” с 1,78 промила алкохолна концентрация. 

 

През почивните дни служителите от Областно звено “Пожарна безопасност и спасяване” гр.Добрич са участвали в гасенето на четири пожара, с нанесени материални щети и два пожара без загуби.

            - Проявена небрежност при боравене с огън е причина за възникналия пожар на 21 ноември т.г. в частен двор в с.Оброчище. Унищожени са 120 броя бали фураж. След намесата на пожарна служба Албена са спасени намиращите се в близост три сгради.

             - Три броя пластмасови контейнери са унищожени при възникнал пожар. Инцидента е възникнал на ул.”Бойчо Огнянов” в гр.Добрич, вчера, около 06,18 часа. Причината е проявена  небрежност. Пожарът е потушен от служители на звено “Пожарна безопасност” – Добрич.

             

 

 

23  ноември 2009 г.                             ОД НА МВР ДОБРИЧ

гр.Добрич

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди