изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:27 EET
Откриха 190 незаконни строежа по плажовете    
ТуризъмРедица нарушения установи проверка на плажните ивици през активния сезон по българското Черноморие, съобщиха от прокуратурата, цитирани от БТА.

Инспектиращите са установили липса на спасители, необезопасена акватория на морските плажове и осигурено здравно и медицинско обслужване, лошо санитарно-хигиенно поддържане, неосигурена зона за свободно плажуване, неосигурен свободен достъп на хора с увреждания до морския плаж, незаконно строителство, поставяне на преместваеми обекти и съоръжения, извън одобрените схеми на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) или без разрешение на главния архитект на съответната община.
Проверените плажове са 229, по които има заведения за обществено хранене и търговски обекти. Констатирани са 63 нарушения. Пет от обектите са били затворени. Извършени са 147 проверки на морските плажове, при които са били констатирани 190 незаконни строежи и неправомерно поставяне на преместваеми обекти на плажа. Доброволно са били премахнати 37 от тях. Проверката на Върховната административна прокуратура показва, че извършваните предишни инспекции от контролните звена на МРРБ са приключвали до голяма степен формално.
Докладите за тях съдържат предимно констатации. Сезиран е министърът на регионалното развитие и благоустройството с предложение да бъдат подложени на обстойна проверка всички сключени до момента концесионни и наемни договори касаещи морските плажове. dir.bg
 


Сходни връзки

Откриха 190 незаконни строежа по плажовете | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди