изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 17:42 EEST
ДЖИХАН: Хулки Джевизоглу стана лидер на новата партия на съпругата на бившия премиер Бюлент Еджевит    
По света Анкара. Журналистът и писател Хулки Джевизоглу стана лидер на новосъздадената Демократична лява народна партия /ДЛНП/ от вдовицата на бившия премиер Бюлент Еджвет г-жа Рахшан Еджевит , предаде информационна агенция ДЖИХАН. Първият генерален председател на ДЛНП Джевизоглу връчи документите за учредяването на партията в министерството на вътрешните работи и направи изявления за медиите пред сградата на министерството, съпровождан от група съпартийци.

По повод оприличаването на новата партия с Демократичната лява партия /ДЛП/, създадена от Бюлент Еджевит, Джевизоглу посочи: „Не сме хвърлили око нито на птицата, нито на веждите на някого. И без това птицата е гълъбът на покойния Бюлент Еджевит /има се предвид белият гълъб като символ и партийна емблема на ДЛП - бел. на „Фокус”/. Важното са принципите”. Джевизоглу подчерта, че новата партия е създадена по повод отдалечаването на ДЛП от линията, начертана от Бюлент Еджевит.


Агенция "Фокус" припомня:

Съпругата на покойния премиер на Турция, основател и лидер на ДЛП Бюлент Еджевит г-жа Рахшан Еджевит, оповести на 22 октомври т.г. създаването на новата Демократична лява народна партия ДЛНП/, след като през юни напусна ДЛП. В изявление 86-годишната съпруга на покойния Еджевит посочи, че ДЛП се е отдалечила от своята основна рамка и от ценностите, които е споделял и защитавал Бюлент Еджевит. По думите й действията на партията също така са станали твърде епизодични и тя се намира в дълбока криза и безсилие. Според Рахшан Еджевит на последния конгрес на ДЛП е бил избран лидер, който стои далече от философията на партията, създадена от нейния съпруг. Рахшан Еджевит счита, че ДЛП е приключила с демократичната лява идеология и поради тази причина напусналите ДЛП основават новата партия ДЛНП, която си поставя за цел отстраняването от власт на Партията на справедливостта и развитието.
 


Сходни връзки

ДЖИХАН: Хулки Джевизоглу стана лидер на новата партия на съпругата на бившия премиер Бюлент Еджевит | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди