изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:48 EEST
Цветан Цветанов: Всички хора трябва да докажат произхода на парите си    
Новини

Велико Търново. Направихме специални екипи от хора, които включват служители от МВР, Държавната агенция „Национална сигурност” (ДАНС) и прокуратурата, които ще работят във връзка с тежката организирана престъпност и корупцията по високите етажи на властта. Това каза във Велико Търново министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, предаде репортер на радио „Фокус” – Велико Търново.



 Тези екипи са сформирани през септември и вече има резултати. Бивши министри и депутати от бившите управляващи, злоупотребявали с пари и на европейските данъкоплатци, бяха разкрити. След около месец-два престъпленията, свързани с парите от еврофондовете, ще бъдат документирани и изпълнителната власт на настоящото правителство ще работи това да не се случва отново, заяви още министър Цветан Цветанов. Целта е изграждането на цялостна национална структура за охранителна система, така че да се предприемат цялостни мерки, тъй като досега всичко се е случвало на база конкретна ситуация, т.е. досега имаме законодателство на парче, а трябва да се създаде цялостна стратегия. Предприети са промени в Наказателния кодекс и в Наказателно-процесуалния кодекс, защото в момента сериозен проблем са зачестяващите отвличания и те, което води до несигурност у хората с по-големи финансови възможности. Трябва да се търси наказателна отговорност на хората, предприемали отвличания. Министър Цветан Цветанов препоръча на всички, работещи в системата на МВР, да познават хората от престъпния контингент в съответния регион. До момента от МВР са разчитали на късмет и на елемента на изненада в акциите по отвличанията, а при отвличанията основна цел е да се съхрани животът на отвлечения и да се върне жив и здрав при близките. Попитан за дейността на комисията Кушлев, министър Цветан Цветанов бе категоричен, че трябва да се разшири дейността й. Всички хора трябва да докажат произхода на парите си, трябва да се увеличат правомощията на комисията и министърът да може да отнема имущество, без да има съдебно решение за това. Всички, заловени до момента лица са били безработни, което според министър Цветан Цветанов е недопустимо. Лица с подобен статут трябва да бъдат следени, проверявани и респектирани от органите на властта.
Даниела СТОЯНОВА

 


Сходни връзки

Цветан Цветанов: Всички хора трябва да докажат произхода на парите си | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Цветан Цветанов: Всички хора трябва да докажат произхода на парите си
Автор: Anonymous да 2009-11-23 @ 23:17 EET
vsi4ki da dokajat ,i razkajat otkade im sa parite

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди