изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 16:32 EEST
ЖИТЕЛКА НА Г. ТОШЕВО ПИТА ЗАЩО ИМА РАЗДЕЛЕНИЕ    
НовиниЖителка на Генерал Тошево е подала сигнал до сайта на областна администрация в петък, че има разделение при плащането на прегледи за рак на гърдата. Това съобщиха от пресцентъра на администрацията, като допълват, че Иванова, както се казва подателката на сигнала, е попитала защо не е еднакъв подходът към желаещите да се прегледат, защото по нейни данни работещите в общинските структури са заплащали по 11 лв. за преглед, а останалите пациенти  - по 27 лв. Иванова е попитала още защо в други общини тези прегледи са извършвани безплатно и реално в Генерал Тошево се опорочава кампанията за безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата.

Вчера зам.-областният управител д-р Катя Ганова е отговорила лично на дамата, като в отговора си е заявила: "Искам категорично и ясно да се разграничат прегледите, организирани от община Генерал Тошево за профилактика на рака на гърдата, от прегледите, които организира ПП ГЕРБ и  ЖГЕРБ съвместно със  Сдружението на онкоболните жени. Отговорност за разминаването между обявените за безплатни прегледи и плащането, впоследствие носи организаторът на тези прегледи, а именно общината" - заявиха от пресцентъра на администрацията.
В тази връзка зам.-областният управител допълва още, че организираните от ПП ГЕРБ и Сдружението на онкоболните  прегледи  са  безплатни и такива ще останат до края на кампанията, която тече в рамките на два месеца - ноември и декември, като апаратът за ултра-звукова диагностика на млечни жлези е точно по една седмица във всяка от общините на областта. "Досега прегледи са извършени в общините Добрич, Тервел, Крушари. Тази седмица предстоят прегледи в община  Шабла и всички прегледи са наистина безплатни." - казва още д-р Ганова.
В тази връзка пък областният управител Желязко Желязков е поискал в най-кратък срок отговор от кмета на Генерал Тошево, който ще бъде предоставен на вниманието на обществеността, допълват от областна администрация.
 


Сходни връзки

ЖИТЕЛКА НА Г. ТОШЕВО ПИТА ЗАЩО ИМА РАЗДЕЛЕНИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди