изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:36 EET
БЮЛЕТИН НА МВР ОТ 23 НОЕМВРИ    
Ред и сигурностСДВР. Непълнолетни грабители разкрили  служители на Второ РУМВР. На 18 ноември двама нападнали 10-годишно момче в кв.”Орландовци” и със сила и заплаха му отнели мобилния телефон. Извършителите са задържани, разпитани и предадени на родителите, а отнетият джи ес ем е върнат на потърпевшия.

В Четвърто РУМВР постъпил сигнал за взломна кражба на около 100 лева от параклис на пл.”България” близо до НДК. Вандали счупили страничното стъкло и проникнали вътре. Криминалистите установили, че престъплението е дело на 20-годишния Г.М. от Горна Оряховица и 19-годишния Н.А. от с.Расово - регистрирани за кражби и осъждани, подпомагани от малолетен от София. Тримата са задържани под стража за 72 часа, повдигнато им е обвинение по чл.195 от НК.
Преди дни столичанин се оплакал в Осмо РУМВР, че намерил паркираната си пред хипермаркет в жк.”Дружба” кола със спукана гума. Докато се опитвал да отстрани повредата, през незаключената врата проникнали крадци, които отнели чантата му с пари в лева, евро и щатски долари. След оглед на място и проведени оперативно-издирвателни мероприятия криминалистите установили единия от извършителите – П.А./30г./, известен на органите на реда. Образувано е досъдебно производство, наложена му е мярка “задържане под стража за 72 часа”.

Кърджали. За разпространение на пиратски дискове в ОДМВР-Кърджали са образувани досъдебни производства срещу четирима. При проверка на туристически обект “Перперикон” в с.Горна крепост служители на “Икономическа полиция” са  иззели 43 броя дискове, които се разпространяват без необходимото съгласие на носителя на авторското право. Досъдебните производства са срещу Б.Р./35г./, Б.Н./48г./, М.К./60г./ и К.Р./48г./.
В РУ на МВР-Кърджали е задържан М.О./51г./ за нанесен удар с брадва по главата на негов приятел. Инцидентът е станал вчера около 13 часа в с. Рани лист. След обща почерпка той и 34-годишният му приятел се скарали, а в схватката е използвано и хладното оръжие. Пострадалият е прегледан в Центъра за спешна помощ в Кърджали. След като раните му били обработени, приятелят е освободен. Материалите по случая ще бъдат внесени в прокуратурата по Указа за борба с дребното хулиганство.

Пловдив. Пиян водач бе заловен в Хисаря.  Вчера около 10.30 часа на кооперативния пазар при проверка на лек автомобил “Фиат Пунто” полицаи установили, че водачът на колата - И.Н./25г./ от същия град, е шофирал с 1.48 промила алкохол в кръвта. При поканата да влезе в служебния автомобил, за да бъде отведен в районното управление, шофьорът на фиата оказал съпротива. При хулиганските си действия той успял да счупи антената на полицейската кола. Малко по-късно пред районното управление той ударил един от полицаите, на когото счупил очилата. И.Н. е задържан за 24 часа в ареста и срещу него е образувано бързо полицейско производство.

Бургас. Във връзка с въоръжения грабеж на над 2000 лв./извършен в петък късно следобед от шофьор на микробус, изчаквал на паркинга близо до КПП-2 при «ЛУКОЙЛ Нефтохим»/, служители от Второ РУМВР предприели бързо разследване. В хода на оперативно-издирвателната работа, със съдействието на служители от Четвърто РУ са установени  прекият извършител на грабежа – Д.К./31г./ от София, известен на органите на реда, временно живеещ в Бургас, водачът на леката кола «Хонда сивик», с която се придвижвал грабителят  – бургазлията И.Д. /26г./  и собственикът на автомобила – Н.Г./27г./, също от Бургас. Част от парите - обект на престъплението са открити и иззети. Водачът и собственикът на автомобила са задържани от полицейските служители, а прекият извършител е обявен за издирване. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление на МВР Бургас.
Полицаи от Второ Районно управление на МВР-Бургас установили извършителите на две измами на възрастни хора /78 и 79-годишни мъже от Бургас/ за сумите съответно от 220 и 1 000 лв. Служителите на реда задържали В.М./38г./ и И.М./29г./, криминално проявени, като след първоначалното задържане, вторият е оставен в ареста за 72 часа. Работата по цялостно документиране на случаите на телефонни измами по схемата ” пострадал в катастрофа роднина” продължава от служители на Второ Районно управление на МВР Бургас.

Ловеч. Полицаи от РУ МВР-Троян продължават работата за изясняване на грабеж, извършен вчера в офис на частна фирма. Към 12.05 часа вчера в РУ МВР-Троян е съобщено, че в часовете от полунощ на 21-ви до към 12 часа на другия ден, в административна сграда на частна троянска фирма, трима неизвестни /единият маскиран/ нападнали 61-годишния пазач на обекта. Привели охранителя в безпомощно състояние и го завързали. Нападателите разбили метална каса в офис на първия етаж и са отнели около 88 500 евро и по-малки суми в други валути. По идентичен начин е разбита и метална каса на втория етаж, в която не е имало пари или ценности. Оперативно-издирвателните действия и огледът на местопроизшествие продължават. По случая е образувано досъдебно производство.  

Варна. На 20 ноември около 18 часа 77–годишна варненка разговаряла по домашният си телефон с човек,  който успял да я заблуди, че снаха й е болна от свински грип. «За да бъде излекувана е необходима  ваксина, която трябва да бъде купена, но е много скъпа» - гласял сценарият. Жената успяла да събере около 2000 лева, които предала на непознат пред дома си. Чак, по–късно вечерта възрастната жена разбрала, че е измамена.
Полицията отново апелира гражданите да не се доверяват и да не дават пари на непознати хора. При всяко съмнение да звънят на телефони 166 или 112. Да не се доверяват само на едно телефонно обаждане, а да търсят  обратна връзка с техния близък или се свържат с други общи познати и роднини. Предупредете вашите родители и по-възрастни близки, които поради своята доверчивост са най–честите жертви на измамите!             
Служители на Пето РУ-Варна са разкрили пет кражби от домове на граждани в местността «Свети Никола», извършени от средата на октомври досега. Предмет на кражбите са скъпи златни бижута и ръчни часовници, 25 монети с нумизматична стойност, три преносими компютъра, фотоапарати, маркова козметика, дрехи, лични документи, пари и др.вещи. Окрадените жилищата са предимно артаменти в кооперации, в които обирджиите прониквали през балконските врати. При извършените огледи са събрани достатъчно доказателства и е установена самоличността на извършителя.  След издирване, служители на Пето РУ задържали извършителя – Б.Р./28г./ от Търговище, осъждан за множество кражби, обявен за издирване от началото на септември т.г. отново за извършени кражби. Той е задържан за 72  часа, приведен е в следствения арест. Работата по документиране на престъпната дейност на Б.Р.  на територията на ОД МВР-Варна продължава.

ОДМВР-София. Полицаи от РУ-Сливница заловили в момент на кражба от магазин мъж от Полски Тръмбеш и трима местни малолетни. В събота през нощта анонимен глас съобщил, че в центъра на града младежи се опитват да разбият магазин за домашни потреби. Пристигналите на местопроизшествието полицаи заловили близо до търговския обект младеж и момче. При последвалия обиск у тях са открити крадени от магазина стоки - мушами и комплект за барбекю. Извършителите са доведени в местното районно управление. В хода на разследването е установено, че организатор на групата е И.К. /21г./ от с. Павел, община Полски Тръмбеш. По-късно са доведени и две деца - на 10 и 11 години, които били заедно със заловените по време на кражбата. На малолетните са снети обяснения в присъствието на инспектор от Детска педагогическа стая и родителите им. Децата разказали, че придружили 21-годишния мъж, заради “емоцията”. И.К. е задържан с полицейска мярка за 24 часа, а децата са предадени на родителите. По случая се води досъдебно производство.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР ОТ 23 НОЕМВРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди