изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:11 EEST
Сменят шефа на Фонда за лечение на деца?    
Здраве
Почтената постъпка беше директорът на Фонда за лечение на деца в чужбина досега да си е подал оставката. Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов, цитиран от Агенция „Фокус”. Вчера от оповестените резултати от одита на Сметната палата в тази институция стана ясно, че 40% от средствата, отпуснати от държавата през последните четири години за лечение на деца в чужбина, не са изразходвани.


Нещо повече - докато са чакали, поне три деца са починали, съобщи БНТ. Има и такива, които вече са навършили 18 години и така са загубили право за лечение чрез фонда.
По думите на Борисов, ще се направи промяна във фонда.
„Виждате, че във всяка сфера на обществения и политическия живот, в която се заровите се вижда какво са правили. Откакто аз съм премиер, всеки българин и за всяко събитие, което се случва в чужбина - я българин в кома, я нещастие, ние помагаме. Ние в пъти сме увеличили трансплантациите. Хемодиализата уврежда органите и затова ние ще променим и това. Виждате как сме работили в Столична община и как изглеждат нашите болници”, каза премиерът.
Няма дете, което да се е нуждаело от лечение в чужбина и да не е получило средства от Фонда за лечение на деца, заяви по-рано по БНТ д-р Николай Добрев, председател на Фонда.
По мнението на Деси Хормузова от фондация "Спаси, Дари" обаче, нищо хубаво не може да се каже за работата на Фонда. 
"Надежда има и в момента се наблюдава известно раздвижване. Но докато не се промени изцяло процедурата, за да скъсят драстично сроковете, да се създадат ясни критерии за кандидатстване на деца, няма да има съществува промяна", е категорична Хормузова, цитирана от БГНЕС.
 


Сходни връзки

Сменят шефа на Фонда за лечение на деца? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди