изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:16 EEST
Шефът на Фонда за лечение на деца подаде оставка    
Здраве
Д-р Николай Добрев е подал оставка като директор на Фонда за лечение на деца в чужбина, предаде Агенция “Фокус”. Оставката на д-р Добрев е подадена днес, заяви на пресконференция д-р Валерий Митрев, зам.-министър на здравеопазването.


Почтената постъпка беше директорът на Фонда за лечение на деца в чужбина досега да си е подал оставката, каза по-рано пред журналисти премиерът Бойко Борисов във връзка с оповестените вчера резултати от одита на Сметната палата във Фонда, че 40% от средствата, отпуснати от държавата през последните четири години за лечение на деца в чужбина, не са изразходвани.
"Много сериозни са проблемите, свързани с лечението на децата в чужбина - те са свързани със сериозни технологични проблеми при работата на Комисията за лечение в чужбина. Създадена е работна група за изготвяне на правилник за работата на Фонда за лечение на деца в чужбина", каза днес зам.-министър Валерий Митрев.
През тази година 39 деца са изпратени в чужбина за лечение, а 41 деца продължават своето лечение от предходен период. От началото на годината са изразходвани 3,1 млн. лв., стана ясно на пресконференцията.
dir.bg

Сменят шефа на Фонда за лечение на деца?

 


Сходни връзки

Шефът на Фонда за лечение на деца подаде оставка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди