изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:26 EET
Общ тест за влизане в Софийския университет    
Образование
Софийският университет променя правилата за прием на кандидат-студенти. Вместо с масови изпити ще се влиза с един общ тест, съобщава БТА, цитирайки вестник „Труд“. Нововъведението влиза в сила от следващата учебна година и първоначално ще важи за хуманитарните специалности. С един общ изпит ще се кандидатства за хуманитарните факултети на Софийския университет.


Решението е взето от академичния съвет, съобщи ректорът на Алма матер проф. Иван Илчев. Вместо да се развиват теми по история, география или литература, ще се решава тест. Няма да е въпроси с четири отговора, ще е малко по различно, каза проф. Илчев. С това реално ще се сложи край на масовите изпити и явяванията по 4 до 10 конкурса в рамките на една кампания за един вуз.
Факултетите ще класират на общо основание, а няма да поставят допълнителни условия. Ще се прекратят до минимум частните уроци, коментира изданието.
Единното изпитване ще влезе в сила за учебната 2010/ 2011 г., защото не могат да се правят промени в условията за прием в средата на годината. Все пак промени реално ще има и за тази приемна кампания. Първо ще има три сесии за кандидатстване. Те ще са през февруари-март, през април и през юли. Всеки факултет ще реши дали да участва и трите пъти и с какви изпити. dir.bg
 


Сходни връзки

Общ тест за влизане в Софийския университет | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди