изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 15:46 EEST
КМЕТСТВО ДОГОВОРИЛО ПРЕГЛЕДИ, ЯВИЛИ СЕ НАД 300 ЖЕЛАЕЩИ    
НовиниОт пресцентъра на община Генерал Тошево вчера обясниха защо се е наложило някой от пациентите, поискали да бъдат прегледани от специалисти за рак на гърдата, е трябвало да платят.


Сигнал за това, че се плащат прегледи при обявена безплатна кампания е подала жителка на общината до областна администрация,за което НДТ писа във вчерашния си брой. Всъщност се касае за следното - община Генерал Тошево е подписала договор с Национален медицински онкологичен център в София, който да проведе безплатен мамографски преглед за 175 жени от цялата община и още 75 – представители на Ейвън козметикс. След направено проучване и разгласа на територията на цялата община се оказало, че интересът е огромен. Желаещите да бъдат прегледани са били над 300 при договорени само 175 безплатни прегледа, съобщават от кметството. След направена консултация с всички желаещи е взето решение, за да няма ощетени, всички 175 души, да се сключи допълнителен договор със същия медицински център за извършването и на платени прегледи. Така на всички е даден равен старт, добавят от общината, като допълват, че точно, за да няма неравнопоставеност общата сума за платени прегледи за всички бройки над 175 е била солидарно разпределена между записалите се. Всички са били запознати с това условие и доброволно са се прегледали срещу заплащане в размер на 11 лева. Впоследствие част от желаещите не са се явили на преглед, което е намалило броя на платените прегледи. Това е довело и до намаляване на сумата за доплащане на 6 лв. и от кметството добавят, че разликата от 5 лв. в повече ще бъде върната на всеки един прегледан.
През седмицата, в която се реализираха тези прегледи , впоследствие разбрахме, че е имало записали се да бъдат допуснати до преглед, като за разликата над договорените желаещи, които контактуваха директно с представителите на медицинския център, и заплащайки си реалната сума за прегледа - 27 лв., са били прегледани.
 


Сходни връзки

КМЕТСТВО ДОГОВОРИЛО ПРЕГЛЕДИ, ЯВИЛИ СЕ НАД 300 ЖЕЛАЕЩИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди