изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:50 EEST
Янев: Ако Станишев е бил честен, ЕС да ни върне парите    
Политика
Ако правителството на Сергей Станишев е било честно и лоялно, тогава Европейският съюз да ни върне незабавно парите, които бяха спрени, заяви в парламента лидерът на РЗС Яне Янев. Той коментира изказване на президента на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу от късно вчера, когато заяви, че кабинетът "Станишев" винаги е бил честен и лоялен партньор на ЕС, предаде "Фокус".


Думите му бяха в отговор на питане от председателя на групата на социалистите в Европейския парламент Мартин Шулц за отношението му към бившия премиер Сергей Станишев и неговото правителство, както и какво мисли за изказванията на сегашния министър-председател Бойко Борисов, че БСП трябва да бъде забранена.
"До края на седмицата РЗС ще изготви питане до Барозу, което ще бъде отправено чрез някой от евродепутатите. Въпросът е защо са наложени санкции на България и защо ЕК излезе с няколко критични доклада срещу Бъгария, а Жозе Мануел Барозу излиза с позиция, че правителството на Сергей Станишев е било лоялно. РЗС остро възразява срещу намесата във вътрешната политика на Република Българя на  Барозу. Това, което той направи като изявление, е недопустимо, тъй като заема страна”, заяви Янев.
Той попита риторично Барозу: „Защо се мери с двоен аршин?" и "Как така изведнъж се обърна неговото мнение?”
„Ще попитаме и бюрото на Европейската народна партия (ЕНП) дали стои зад думите на Барозу. Ако е така, много жалко, защото ЕНП ще направи втори голям гаф в България”, коментира още депутатът.
Първият гаф според него е при заявената подкрепа за президента Георги Първанов, а сега със заявената подкрепа за Станишев. Така гафът се повтаря, смята Янев. По думите му, ако ЕНП стои зад думите на Барозу, то между ЕНП и Партията на европейските социалисти (ПЕС) няма разлика и те се договаряли.
Димитър Абаджиев от РЗС добави, че ще бъде отправено питане до ЕНП дали стои зад изказването на Барозу за БСП, че България е демократична страна и в нея има място за всички партии.
РЗС членува в организацията на европейските консерватори. dir.bg
 


Сходни връзки

Янев: Ако Станишев е бил честен, ЕС да ни върне парите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди