изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 23:06 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР ОТ 25 НОЕМВРИ    
Ред и сигурностСофия. В СДВР е образувано досъдебно производство по повод заявени кражби на бензин, извършени от водач на лек автомобил “БМВ” от три бензиностанции - на автомагистрала “Тракия”, на бул.”Цариградско шосе” и на околовръстния път. Криминалисти от сектор “Престъпления по пътищата” се заели с разследване на случая и установили извършителя – М.Д./21г./ от гр.Бухово, осъждан.

Преди всяка кражба той монтирал на беемвето регистрационни табели, които били откраднати от друга кола и обявени за издирване. След проведените процесуални действия на М.Д. е повдигнато обвинение по чл.194 ал.1 от НК. Наложена му е мярка “подписка”.
Преди месец 34-годишна столичанка била нападната в градинка в жк.”Люлин-6”. Непознат я причакал към 22 часа и насила й отнел дамската чанта с мобилни телефони, лични документи, пари и дебитни карти. Служители от Девето РУМВР разкрили, че престъплението е дело на 19-годишния С.Б., известен на органите на реда. Мобилните телефони били намерени и иззети от заложна къща. По случая ще бъде образувано досъдебно производство.
По жалба за противозаконно отнет лек автомобил и последвало обаждане за искане на откуп, криминалисти от СДВР образували досъдебно производство и започнали разследване. Установен и задържан е извършителят Я.И./35г./, известен на органите на реда. Вчера той е обвинен по чл.346 от НК и му е определена мярка “подписка”. Колата била намерена и върната на собственика.

Перник. Незаконно притежавани оръжие, боеприпаси и взривни вещества са намерени и иззети вчера при полицейска операция, проведена от служители на РУ МВР - Радомир. Полицаите проверили къща в с.Кондофрей, обитавана от 30-годишния С.Й. Иззети са ловна пушка “Туловка”, 8 патрона 16-ти калибър, 21 патрона 12-ти калибър, две пресовки и други взривни вещества.  Собственикът не представил разрешително за намерените боеприпаси. С.Й. е известен на полицията за кражби и незаконно притежаване на оръжие и боеприпаси. Задържан е с полицейска мярка за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

Видин. С постановление на Районна прокуратура във Видин за 72 часа са задържани Г.Л. /24г./, В.В. /18г./ и Н.Н./20г./ - известни на полицията и осъждани, уличени в кражби на вещи от автомобили. На 21 ноември по обяд видински полицаи засекли на кръстовище в града тримата в лек автомобил “Форд Екскорт”. Тогава мъжете оставила колата насред път и побягнали, а след преследване били задържани двама от тях. Третият е установен и задържан няколко часа по-късно. Във “Форд”-а са открити крадени вещи от коли, паркирани в различни комплекси на града.

Плевен. За притежаване на хероин във Второ РУ е задържан 20-годишен плевенчанин. Вчера сутринта в 9.30 часа в кафене на бул.”Скобелев” е извършена проверка на 20-годишен клиент, у когото са намерени полиетиленово топче и кибритена кутийка с още 6 полиетиленови топчета - хероин, около 5 грама. Допълнителна проверка изяснила, че младежът има регистрации в полицията за притежаване на наркотици по чл. 354 “а” от НК.  Уведомена прокуратурата.
44 кг насипен тютюн иззели полицаи от Никопол. Вчера около 10.30 часа полицаи  извършили проверки на търговците на градския пазар и установили, че четирима продаваттютюн без да имат разрешителни. В районото управление е установено, че продавачите са 63 годишен, известен на полицията за кражби, 38-годишен с пет присъди за кражби, 45-годишен с регистрация в полицията за кражба и 20-годишен, всички от с. Буковлък. Насипният тютюн в полиетиленови чували бил иззет с протокол за доброволно предаване и се съхранява в полицията. Образувано е бързо полицейско производство за престъпление по чл.234 от НК. Уведомен е прокурор.

Враца. Вчера при полицейска операция за пресичане, разкриване и документиране на закононарушения, свързани с търговия с акцизни стоки, са иззети цигари без бандерол. В акцията участвали служители на сектор “Икономическа полиция”, съвместно с инспектори от Агенция “Митници”. При извършените проверки, в два търговски обекта са открити 233 кутии с цигари от различни марки без български акцизен бандерол, както и 20 бутилки със спиртни напитки облепени с бандерол с изтекъл срок на валидност. Образувано е досъдебно производство.

Пътен инцидент. Стара Загора. При пътен инцидент половин час след полунощ е загинал 39-годишен.. Лек автомобил “Опел Корса” се движел от Старозагорски минерални бани към областния град. В района на местността “Черния мост”, при движение по стръмен участък на ляв завой, колата напуснала пътното платно, преобърнала се и се ударила в крайпътно дърво. В резултат на удара, на място починал пътуващият в автомобила 39-годишен старозагорец. Вторият пътник /52г./ получил наранявания по лицето и е настанен за лечение в Университетска болница – Стара Загора,  без опасност за живота. Към момента не е установено кой от двамата мъже управлявал автомобила. Образувано е досъдебно производство.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР ОТ 25 НОЕМВРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди