изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 06:41 EEST
Свалиха Масларова от шефски пост в парламента    
Парламент
С 14 гласа "за", 5 "против" и без "въздържали се" депутатите от парламентарната комисия по труда и социалната политика подкрепиха предложението за освобождаването на Емилия Масларова като неин председател.


В началото на месеца Масларова връчи заявление да бъде свален имунитетът й, след като главният прокурор поиска това, за да започне наказателно преследване срещу нея за престъпления по служба.
След това от Синята коалиция настояха тя да бъде свалена от поста председател на социалната комисия.
"Не е морално народен представител, за който прокуратурата твърди, че има основания за обвинения в корупция, да бъде председател на парламентарна комисия”, аргументира се тогава Иван Костов. От левицата контрираха, че е минало времето, когато той раздавал присъди в България.
Преди гласуването днес Масларова напусна заседанието, предаде БТА. Тя обаче заяви, че не се чувства неморален човек и е направила своята морална стъпка пред парламентарната група на Коалиция за България.
"Това дали аз ще бъда председател или не, не е най-важното. Най-важното е, че тук се постъпва политически. Това е политически натиск. Това е чиста проба политическа репресия. Един тотален натиск от хора, които им е позволено да работят всичко за всички без да имат доказателства", заяви още Масларова, цитирана от "Фокус".
По думите й, всеки ден в публичното пространство се изнасят „откровени лъжи”.
„Аз ли съм Сатаната в държавата? Аз съм събрала всичко, което е излязло за мен, и смятам да издам една книга с всичко онова, което е написано, как политически, целенасочено един човек може да се омаскари отгоре до долу”, заяви още тя.
Мотивите за искането на депутатите да бъде освободена бяха цитирани от депутатката от ГЕРБ Геновева Алексиева. Към настоящия момент разследващите органи са установили достатъчно доказателства за извършено престъпление от страна на бившия министър на труда и социалната политика и тези действия не могат да се обяснят като случайност, недоглеждане или липса на познания по Закона за обществените поръчки, заяви Алексиева и уточни, че от това има значителни вредни последици от близо 10 млн. лева.
В отговор на журналистически въпроси дали Масларова ще бъде върната като председател, ако се докаже, че няма вина по посочените от прокуратурата мотиви за снемане на депутатския имунитет, Геновева Алексиева каза, че всеки човек трябва да може да признава грешките си.
Бившият социален министър е обвинена за нанесени материални щети за 9 806 000 лева, отпуснати по обществена поръчка за ремонта на Социалния център в Стара Загора. В средата на август ревизори установиха, че за довършването на сградата там са похарчени по 2473 лв. на кв.м. Усвоени са общо 18,8 млн. лв., от които 10 млн. от излишъка за 2007 г., показа проверката на разследващите. Обвинението срещу Емилия Масларова предвижда от 1 до 8 г. затвор. dir.bg
 


Сходни връзки

Свалиха Масларова от шефски пост в парламента | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди