изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:59 EEST
Пламен Юруков: Ива Николова засегна цялостната ми нравствено-психическа същност, загубих партньорите си    
ПолитикаТопжурналистката Ива Николова е засегнала цялостната нравствено-психическа същност на бившия шеф на СДС и производител на кафе Пламен Юруков, научи БЛИЦ от съдебни изтточници. Юруков се чувствал презрян и абсолютно провален в личен и професионален план от нейна публикация в “Монитор”. Терзаели го лоши мисли и по тази причина имал чувството, че здравето му е съсипано.

Освен това, близките му изгубили всякакво уважение към него, партньорите му се дистанцирали, а бизнесът му закъсал. Това е изложил самият Юруков в тъжбата си до Софийския районен съд срещу журналистката Ива Николова заради публикация във. „Монитор”, която разкрива, че фирмите му са в черния списък по САПАРД.

Текстът е публикуван на първа страница на изданието на 9 юли 2008 г., но на юруковото оплакване няма дата. В него не е посочено по кой член от НК Юруков иска да осъди Николова. Това става известно от допълнителната му молба, в която уточнява членовете. Тя е чак от 2009 г.

„Публикуваната статия засегна цялостната ми нравствено-психическа същност. Чувствам се унизен, с накърнено лично и професионално достойнство. Мисълта, че публикацията доведе до загуба на доверието на близките и партньорите ми промени и усещането ми за добро здраве. Накърнено е доброто ми име като търговец и представител на политическа партия чрез внушения за корист, некоректност, безпринципност и участие в престъпни схеми за получаване на пари по САПРД”, оплаква се в тъжбата си бизнесменът експолитик.

Макар публикацията да не подписана, Юруков е убеден, че неин автор е Ива Николова, която по това време беше зам.-главен на вестника на печално известните майка и син Ирена Кръстева и Делян Пеевски, на които преди дни пристана и изгоненият от bТВ Николай Бареков. Малко по-късно Николова напусна „Монитор” след скандал с Кръстева, а Юруков се похвалил пред нейни колеги, че той я уволнил.

В публикацията се разказва, че фирмите „Венианина” и „Наваро-Х” на тогавашния лидер на СДС са подписали договори за над 1,8 млн. лв. от европарите, но са направили далавера, внасяйки стари вместо нови машини и в тях участват свързани лица – братът на жена му Валентин Андонов. Заради такива измами Европейската комисия отряза парите от еврофондовете за България.

По-късно излезе информация, че Юруков е доносничил на сегашните служби за контрабандни канали и видни техни босове. Той обаче отрече и се сдоби с бележка от ДАНС, която го оневиняваше за доносничеството, уточнявайки, че няма данни и не може да разпространява такава информация. Междувременно се разчу, че в една от фирмите на ексшефа на СДС работел и синът на Андрей Луканов и че самият Юруков се падал рода на убития бивш премиер.

Скандалите около Юруков му попречиха да се кандидатира втори път за лидер на СДС. Той оглави партията през 2007 г. като протеже на седесаря от Велико Търново Пламен Радонов и неговия гуру Христо Бисеров – бивш главен секретар на сините и сегашен депутат от ДПС.

След вътрешнопартийните избори лидер на СДС стана Мартин Димитров. Юруков води дела срещу регистрацията му в съда цели шест месеца, а по време на последната депутатска предизборна кампания Юруков и Радонов подлудиха партията си и Иван Костов като се опитаха на два-три пъти да регистрират СДС нелегално за участие в изборите извън Синята коалиция. Накрая съдът отряза протежетата на Христо Бисеров.

В неделя СДС отново ще си избира лидер. За поста се конкурират Мартин Димитров, Иво Цанев, Любен Петров и Румен Христов, който е човек на бившия президент Петър Стоянов и на миналия вот отиде на балотаж с Димитров. Тогава се говореше, че зад кандидатурата на Христов стоят Юруков и Бисеров. Преди дни Румен Христов казал пред активисти и шефове на СДС в Перник, че този път Юруков и Бисеров са зад кандидатурата на Любен Петров.

Екслидерът Юруков обаче не се е отказал да си разчиства сметките с когото свари и завежда дела срещу всички, които са казали лоша дума за него. Делото срещу журналистката Ива Николова е на 15 декември.

„Много се радвам, че ще идем в съда и се гордея, че си е харесал мен за автор на тази публикация. Ще се явя на делото. Най-сетне да покажем и документите, които тогава укриха благодарение на връзките на Юруков с ДПС. Тъкмо и правителството да отчете успешна борба с кражбите по еврофондовете, та от Брюксел да го похвалят”, коментира топжурналистката тъжбата на Юруков.

Мария Друмева, БЛИЦ
 


Сходни връзки

Пламен Юруков: Ива Николова засегна цялостната ми нравствено-психическа същност, загубих партньорите си | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди