изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:19 EEST
Бареков стана ортак с Доган!    
Любопитно Ники Дудука изгърмя от bTV заради Христо Ковачки.

“Виж утре блога след 8,30! Лека нощ!” Този SMS бе разпратен от Николай Бареков до негови приятели и колеги в 0,40 ч. в неделя срещу понеделник. “Написах есе”, обясни той. Есето обаче се оказа... молба за напускане от bTV!

На сутринта шофьорът на вече бившия водещ на “Тази сутрин” паркира луксозния му джип пред кооперация на няколко крачки от Народното събрание. В нея се помещава новият кабинет на Ники Дудука. Той е част от апартамент, нает от сайта bnews.bg, който според мълвата е поредната медийна “хапка”, лапната от триото Ахмед Доган-Ирена Кръстева-Делян Пеевски. “Не съм собственик на сайта, не работя в него, не получавам заплата”, кълне се Бареков. Запитан какъв е тогава и защо офисът му е тук, той “скромно” отвърна: “Да кажем, че съм гуру”. Според запознати обаче именно журналистът е създател на bnews.bg, за който се твърди, че е получил финансово рамо от Делян Пеевски от Нова българска медийна група.

Как се стигна до “развода” между bTV и Ники Дудука, маскиран цяла седмица като тежък грип, повалил на легло водещия? В медийното пространство вече циркулират няколко версии – коя от коя по-скандални. Най-горещата от тях гласи, че Николай Бареков е станал ортак с Ахмед Доган и ще бъде лицето и мозъкът на новата медийната империя, която Сокола изгради посредством подставените си лица Ирина Кръстева и сина й Делян Пеевски.

Според хора от медийния бизнес до ръководството на bTV са достигали сигнали за това, че “Бареков осребрява присъствието си на екрана”, “че поема ангажименти, които не може да свърши”. “Много хора са идвали при нас и са ни казвали за това”, заявиха пред столичен ежедневник хора от ръководството на най-голямата частна телевизия. И за тях, както и за зрителите, бил необясним луксозният начин на живот на Бареков. “Колегата ни ходи с охрана от петима души, кара три джипа - разходи, които не може да си позволи само от заплатата”, недоумяват хора от bTV. Дудука обаче ги контрира с обяснението, че родата му е богата и затова си позволявал всички екстри.

Другата версия гласи, че Мистър “Имаме новина” е “изгорял” заради Христо Ковачки. Запитан вярно ли е, че близостта му с разследвания и пуснат под гаранция олигарх е развалила отношенията му с bTV, Бареков отвръща: “Не съм си развалил отношенията с bTV, а и Ковачки може би е бил веднъж в предаването. Имахме рубрика, в която всяка политическа партия можеше да си плати някаква сума и да представя партийната си програма. С решение на директорите на bTV тази рубрика беше 10 минути един път в седмицата.

Не съм виновен, че БСП и ЛИДЕР купиха време. Всяко нещо има просто обяснение”.

Според тв началници Бареков най-нагло рекламирал ежедневно в ефир сайта bnews.bg, като дълго време държал на екрана основната страница на медията. “В съвета на директорите на сайта фигурира съпругата му Евгения Барекова. Според Търговския регистър и това е конфликт на интереси”, казаха от т.нар. телевизия на Мърдок. Официално оттам обаче отказаха коментар по темата “Николай Бареков”, но политици от висок ранг заявиха, че “с чужди пари той си прави нов бизнес на гърба на най-големия ефир”.

“От година и половина обмислях раздяла с bTV. Имах джентълменско споразумение с ръководството съвместната ни дейност да продължи до изборите, като това бе елегантен начин да се изнесе тежката кампания и аз да помогна с моя авторитет на телевизията. И хайде още малко, дай сега да пуснем тази рубрика, “На БарЕкадата” взе, че тръгна, но аз от май месец съм с нагласата, че всеки ден в bTV просто може да се окаже и последен... Хората казват - предаването на Бареков, Бареков супервлиятелен, но реално на дъното на всичко това съм бил един обикновен служител на телевизията. На 37 години съм, човек на заплата с един обикновен трудов договор, мисля, че не ми отива... До седмица-две ще обявя кое от всички предложения, които съм получил до момента, ще избера”, заяви в типичния си “скромен” стил Бареков.

Според запознати освен с интернет инвазията на Доган и сие, Ники Дудука ще поеме и една от двете телевизии, които ДПС си напазарува. Според източници на “ШОУ” най-вероятно Бареков ще стане шеф на ТВ-7. Другият вариант е да оглави Би Би Ти, която триото Доган-Кръстева-Пеевски купиха неотдавна от олигарха Петър Манджуков.

.........................................
На ухо...


Ники Дудука стана и писател! “Скоро написах книга с очерци от моята биография. От нея ще научите много тайни неща за мен и за българските политици. Това ще стане скоро, но... когато му дойде време”, заяви неотдавна в блога си Бареков.

http://blitz.bg

 


Сходни връзки

Бареков стана ортак с Доган! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди