изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 00:27 EEST
ЧУДОВИЩНИ БЕЗОБРАЗИЯ В ДЪРЖАВНИЯ ПОЗЕМЛЕН ФОНД    
ЗемеделиеСтраната ни няма становище за използването на ГМО, но е гласувала “за” вноса на генно-модифицирана царевица в ЕС, каза на пресконференция земеделският министър д-р Мирослав Найденов


Осем години са се вършили безобразия с държавния поземлен фонд, заяви на пресконференция в рамките на Националния аграрен семинар “Селското стопанство и всичко за него”, организиран от “Добрички панаир” АД, министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.
Той бе категоричен, че нещата с държавния поземлен фонд са трагични, направо чудовищни.
Според него, ще се окаже, че държавата е натрупала повече загуби от реализираните сделки с тези земи, в сравнение с тези с горския фонд. По думите му, няма дори опит да се направи регистър за държавния поземлен фонд и сега екипът на министерството губи време и човешки ресурси, за да да изясни ситуацията. Относно сигналите за конфликт на интереси при ползването на Държавен поземлен фонд, включително и в Добричка област, той каза, че са извършени проверки в цялата страна и резултатите са предадени на прокуратурата.
Министърът съобщи, че от 30 ноември до 4 декември експерти от Главна дирекция "Земеделие" в ЕК ще направят проверка по първия слой от направената ортофотокарта на земите в България. След това ще започнат директните плащания за земеделските производители за декар площ.
Българската държава няма позиция по въпроса за генно-модифицираните организми, каза още на пресконференцията министър Найденов. Той обясни, че на последното заседание на Съвета на министрите в земеделието се е дискутирал вносът на генно-модифицирана царевица. Тогава България е гласувала “за”. Министърът се аргументира с това, че Европейската организация за безопасността на храните дава отговор, че към момента няма доказателства, че такива продукти застрашават живота и здравето на хората. Министърът добави, че е внесен проект от Министерството на околната среда и водите в Министерски съвет, но все още България като държава няма становище относно ГМО.
“Реалната ситуация в Европейския съюз е такава, че не можем да минем без генно-модифицирани организми. В ЕС производството на протеини не е достатъчно и 86 на сто от вноса на протеини е от ГМО. Естествената соя  не достига, а ако няма соя, няма и фуражи и няма животновъдство” -  коментираха пред журналистите Александър Дьоринг от Европейската федерация на производителите на фуражи и  Пека Песонен - генерален секретар на Обединената асоциация на фермерите и земеделските кооперативи. Според тях обаче, ЕС трябва да определи прагове -  гарантирани стойности на храните, които се влагат, но фермерите трябва да имат избор и юридическа изрядност.
 


Сходни връзки

ЧУДОВИЩНИ БЕЗОБРАЗИЯ В ДЪРЖАВНИЯ ПОЗЕМЛЕН ФОНД | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ЧУДОВИЩНИ БЕЗОБРАЗИЯ В ДЪРЖАВНИЯ ПОЗЕМЛЕН ФОНД
Автор: Anonymous да 2009-12-08 @ 15:44 EET

Къде са били отговорните органи 8 години?

ЧУДОВИЩНИ БЕЗОБРАЗИЯ В ДЪРЖАВНИЯ ПОЗЕМЛЕН ФОНД
Автор: Anonymous да 2009-12-08 @ 18:21 EET
Как къде?! В крачоля!
ЧУДОВИЩНИ БЕЗОБРАЗИЯ В ДЪРЖАВНИЯ ПОЗЕМЛЕН ФОНД
Автор: Anonymous да 2009-12-09 @ 22:07 EET

za6to se 4udite - 6tom v dobri4 4ovek s dvoyno grajdanstvo i bez neobhodimoto obrazovanie moje da zaema post v agenciya za zakrila na deteto i sled tova vav fond zemedelie


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди