изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 00:43 EEST
Дирят зетя на Фатик за трафик на "Бентли"-та    
Ред и сигурност
Българин е издънил задържания в понеделник зет на легендарния наркобос Фатик - Дениз Тюркмен. Това става ясно от мотивите за издаването на европейската заповед, получена вчера в Окръжния съд в Хасково, пише "Стандарт" . Най-вероятно българинът е бил част от схемата на Тюркмен за трафик на луксозни лимузини "Бентли" за Турция и Грузия. Засега не е ясно какво е накарало българина да проговори и да подаде жалба срещу боса на канала.


Нашенецът взел под наем "Бентли" за 8 дни. За да се докопа до лимузината, чиято най-ниска цена у нас е 250 000 лв., българинът оставил като залог 23 000 евро. След това дошъл с лимузината в София, а 3 дни по-късно обявил, че колата е открадната. Получил бележка, която пратил на германската къща за рент-а-кар автомобили. Местната полиция заедно с българските си колеги реагирали светкавично. Веднага било установено, че автомобилът е напуснал страната ни през Капитан Андреево и е влязъл в Турция. Разследване на съседите пък разкрило, че само седмица след изчезването на колата тя се озовала в Грузия.

В сигнала до германците българинът посочвал, че организатор на канала е Дениз Тюркмен. Местната прокуратура започнала разследване на измамата и го обявила за издирване
Европейската заповед за арест била изпратена до всички външни граници на ЕС. Особено бдителни трябвало да бъдат граничните служители на българо-турската граница. На 23 ноември полицаите, които правели гранична проверка във влака Истанбул - София най-накрая попаднали на находка. Те разпознали в невзрачно облечения ирландец с име по паспорт Димо Скондрия стария познайник на българската полиция Дениз Тюркмен. Скондрия бил жител на Сиера Леоне.

Цяло денонощие полицаите не били сигурни, че са заловили издирвания Тюркмен, преди той да признае, че е именно зетят на Фатик. Тюркмен заявил, че идва да види двете си деца и съпругата си Мелтем. Пред окръжния съд арестуваният е признал, че Дениз Тюркмен и Димо Скондрия са едно и също лице.

Димо Скондрия всъщност се казва Дмитрий Юриевич Цхондия, от грузински произход, с паспорти от Грузия, Сиера Леоне и Ирландия. Окръжният съд остави в сряда Тюркмен в ареста. Имало е обаче силен натиск върху магистратите той да бъде пуснат на свобода, съобщиха отлично осведомени. Тази информация в момента се проверявала от агенти на ДАНС. От Върховна касационна прокуратура обаче отрекоха да знаят подобно нещо. Веднага след определението на съда Тюркмен е подал жалба да бъде пуснат под домашен арест, а делото ще бъде гледано от апелативните съдии вероятно в събота, съобщиха от хасковската съдебна палата.

Тюркмен е издирван и от полицията в Марсилия за трафик на други 3 луксозни бентлита. Грузинецът е изгонен от страната ни през 2001 г. Тогава Тюркмен е обявен за заплаха за националната сигурност със заповед на тогавашния шеф на НСС ген. Атанас Атанасов. Той е обвинен, че ръководи и контролира
престъпна групировка, която търгува незаконно с оръжие пере пари от контрабанда по трасето Кавказ - Западна Европа и се занимава с изнудвания, грабежи, рекет и отвличания.

До разстрела му през 2003 г. тъстът на Тюркмен Филип Найденов-Фатик прави неколкократни опити да върне в страната зет си. Твърди се, че той е използвал известния кардиолог Александър Чирков, който урежда среща с тогавашния главен секретар на МВР Бойко Борисов. Сегашният премиер обаче твърдо отказва. Затова Тюркмен е принуден да влиза в страната с чужда самоличност. Знае се поне за един документиран случай през 2006 г., когато Тюркмен е засечен в подлеза на НДК. Проверка в базата данни на МВР показва, че тогава той е влязъл у нас също с ирландски паспорт.

Смята се, че Тюркмен всъщност е наследникът на скандалноизвестния Будимир Куйович в трафика на амфетамини, който в края на 2007 г. е арестуван на паркинг в Пловдив и лежи в българска килия. Той поддържа отлични контакти с клана на турските братя Саид, изгонени от страна през 1997 г.

Търговията с психотропни вещества и оръжие всъщност е фамилен бизнес. Наследяването в него става по линията зет - тъст. Тъстът на Тюркмен - Фатик, както и неговият тъст Исмет Шабан, са известни търговци на каптагон и оръжие, които до 10 ноември 1989 г. поддържат прекрасни контакти със структури на Държавна сигурност.

www.standartnews.com
 


Сходни връзки

Дирят зетя на Фатик за трафик на "Бентли"-та | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди