изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:05 EEST
"ЛАЙЪНС КЛУБ" СЪБРА 32 ХИЛЯДИ ЛЕВА ЗА БЛАГОРОДНИ КАУЗИ    
Общество

Торта, дарена от собственичката на сладкарници "Неделя", бе купена за 2 хил. лв. Купувачите й я дариха на децата от дом "Дъга"

 

В събота вечерта ресторант "България" отново бе препълнен с хора, дошли като гости на една от световните организации с подразделение в Добрич, творящи добро в името на децата - "Лайънс клуб". Домакините бяха поканили много гости, които се отзоваха на поканата им, с основната цел - да се съберат средства, за да се помогне на деца със зрителни проблеми.



Председателят на клуба Ванко Иванов съобщи за НДТ, че този път клубът е събрал рекордната сума от 32 хил. лв. "Това бе нашият 21-ви бал, за 10-годишната история на добричката организация. Изключително сме доволни от постигнатото, защото ще имаме възможност да продължим една благородна инициатива за втора година. С наши средства е закупена мобилна апаратура за очни прегледи на деца от детските градини. Досега офталмолози, с които имаме сключени договори, са успели да прегледат над 2600 деца от цялата област. Част от събраните средства от този бал ще отидат именно за продължаване на прегледите, защото благодарение именно на тях успяваме да откриваме проблеми със зрението в съвсем ранна детска възраст - между 3 и 6 години" - каза Иванов. Той допълни, че клубът е взел решение също част от средствата да бъдат инвестирани в спешни операции на деца, чиито родители не могат да си позволят скъпо медицинско лечение.

Средствата бяха набрани както от атрактивната томбола с 350 билета, всеки по 10 лв., в който всеки получи предметна награда, така и от търг. Сред по-интересните експонати в търга бе скулптура на добричкия творец Димитър Янков, който е и член на клуба, продадена за 1500 лв., както и икона на св. Мина, диск с албум и автографи на култовата банда "Менуър", златна юбилейна монета с образа на св. Димитър. Най-атрактивно продаденият предмет от търга обаче се оказа голяма торта, предоставена за него от собственичката на сладкарници "Неделя", която също е член на Лайънс движението. "Няколко души се включиха в наддаването - имаше такива, които наддаваха за цялото сладко изкушение, а други - за по две-три парчета от него. В крайна сметка, тортата - къде на парче, къде на две, се продаде за 2000 лв. Купувачите й веднага обявиха, че всъщност се отказват от нея и я даряват на децата от дом "Дъга", които я хапнаха с удоволствие" - разказа Иванов.

За доброто настроение на гостите на "Лайънс клуб" - Добрич се грижи лично Стефан Диомов и новата му група "Пет сезона". Водещ на вечерта бе познатият от малкия и големия екран актьор Любен Чаталов.

Освен тези инициативи, "Лайънс клуб" - Добрич работи и по много други проекти на световното движение. "Именно така успяхме да спечелим един кувьоз, който чакаме да пристигне и ще дарим на отделението за новородени. Вече дарихме и един автомобил на общината, който тя от своя страна предостави за нуждите на центъра за деца в неравностойно положение" - каза още председателят на клуба. Той допълни, че предстои също да предоставят на библиотека "Дора Габе" компютърна конфигурация за четене на книги чрез брайлово писмо. "След година ще зарадваме и един млад незрящ човек от Добрич, като му дарим куче-водач. Чрез проект успяхме да спечелим едно куче - порода голдън ридривър. То премина в столицата успешно два теста и ние ще поемем 12-месечното му обучение в размер на 4 хил. лв. за куче-водач в специализирано училище. След като обучението му приключи, ще зарадваме един млад човек в града" - сподели председателят на "Лайънс клуб". НДТ

 

 

 

 

 

 

 

 


Сходни връзки

"ЛАЙЪНС КЛУБ" СЪБРА 32 ХИЛЯДИ ЛЕВА ЗА БЛАГОРОДНИ КАУЗИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди