изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:25 EEST
Румен Гунински: Не съм плащал откуп за сина ми    
Новини
Бизнесменът Румен Гунински не е плащал откуп на похитителите на сина му. Това каза той пред журналисти пред имота си в Правец, предаде БТА. На въпрос на журналист защо според него синът му е освободен, след като не е предаден откуп, сякаш на похитителите е омръзнало да го държат, бизнесменът каза: "40 дни не са малко".


БНТ обаче съобщи, че по неофициална информация за Гунински-младши е поискан откуп от 500 000 евро. Според в. "Труд" обаче става дума за 500 000 лева.
Отвлеченият студент Румен Гунински-младши е бил държан 41 дни изолиран от света, в тясно, тъмно помещение, с качулка на главата и вързани ръце, разказа още бащата, цитиран от БГНЕС.
Похитителите са влизали при сина му един път на 24 часа. Гунински-младши е бил хранен със сандвичи и вода.
Румен Гунински-баща каза, че не пожелава на никой родител детето му да го няма 41 дни. Той добави, че би посъветвал тези, които евентуално са на негово място, да имат търпение.
Гунински разказа, че е разбрал за намирането на сина си вчера от полицаи от РПУ-Елин Пелин. Впоследствие от управлението се обадил и синът му. По думите на бизнесмена синът му е бил неадекватен психически, тъй като е бил със завързани очи и запушени уши. 22-годишният младеж е отслабнал с около 10 кг. Румен бил сплашвано от похитителите си да не говори за случилото се. Поради тази причина семейството снощи е отказало разговор с полицията.
Гунински-баща отказа да коментира как е комуникирал с похитителите, но посочи, че това е ставало малко по-различно от другите подобни случаи, което говори, че са станали по-предпазливи. Той допълни, че МВР е работило денонощно по случая и се надява нещата да се наредят. Бизнесменът заяви, че отвличането на сина му е дошло "като гръм от ясно небе". По думите му, семейството води стандартен начин на живот и никой не е демонстрирал нищо.
За секунди пред репортерите се появи и самият Румен Гунински-младши. Той заяви, че се чувства добре, но има нужда от почивка. dir.bg
 


Сходни връзки

Румен Гунински: Не съм плащал откуп за сина ми | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Румен Гунински: Не съм плащал откуп за сина ми
Автор: Anonymous да 2009-11-30 @ 22:14 EET

Да бе-ей тъй като добрия самарянин похитителят го е освободил,писнало му 41 дена да гледа една и съща физиономия.Сигурно за семейството и отвлеченото момче е голяма трагедия,сигурно доживот ще изживяват кошмарите от преживяното-съчувствам им.Но не може пред обществото да се тиражира подобна версия.Или да се заяви в прав текст-богатите родители да плащат исканото,за да си върнат децата живи и здрави,или службите да признаят,че са безсилни да противодействат на подобни престъпления.Както е тръгнало,май отвличанията ще се окажат най-доходоносния бизнес в дълголетния ни "демократичен" преход...


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди