изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 16:02 EEST
ЗАНАЯТЧИИ ИСКАТ ПРОМЯНА НА ЗАКОНА    
ИкономикаПакет предложения са подготвили членовете на Камарата на занаятите, като той ще бъде представен с цел промяна на Закона за занаятите. Това съобщи председателят на местната браншова камара Енчо Липовански. Той допълни, че занаятчиите от Добрич искат патентният данък да бъде заменен с единен налог.


Сегашният патентен данък поставя в неравностойно положение майсторите, заявява Липовански,  като дава следния пример - фризьорите плащат патент от 300 - 400 лева, а автомонтьорите - от 800 до 1 200 лв. Едни едва смогват да плащат дори част от сумата, докато други печелят десетки хиляди лева, а плащат много малко. Още повече, че данъкът се плаща в началото на стопанската година, преди да е известно какво ще се случи, заявява председателят. Според него, точно затова се наблюдава и масов отлив на фризьори в Черноморските курорти, тъй като за отварянето на салон там патентът е много висок и занаятчиите предпочитат да са в града. Според Липовански и занаятчиите, единният данък трябва да бъде определян от общините и да е в рамките на 8–10 на сто от годишната печалба. Според  майсторите, над 50 на сто от бранша е в сивата икономика заради изравнителния данък в края на годината. Липовански е категоричен, че занаятчийството ще замре, ако държавата не вземе мерки за подпомагането му.
 


Сходни връзки

ЗАНАЯТЧИИ ИСКАТ ПРОМЯНА НА ЗАКОНА | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ЗАНАЯТЧИИ ИСКАТ ПРОМЯНА НА ЗАКОНА
Автор: Anonymous да 2009-12-01 @ 17:16 EET
ТОЗИ ПЪК КОГА СТАНА ЗАНАЯТЧИЯ,ЧЕ И АКЪЛ
ВЗЕ ДА ДАВА.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди