изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-09-27 @ 19:52 EEST
800 УЧЕНИЦИ - С ШАНС ЗА КАРИЕРНО РАЗВИТИЕ    
ОбществоСтартира проектът "Шанс за кариерно развитие на деца, застрашени от отпадане от училищната образователна система" на община Добричка, съобщи на пресконференция зам.-кметът и координатор на проекта Гюлхан Вейсел.


Проектът се реализира по схема "Да направим училището привлекателно за младите хора" на оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". Стойността му е 123 234 лева.
Проектът се изпълнява от община Добричка, в партньорство с основните училища в селата Хитово, Победа и Смолница. Целта му е да се организират извънкласни форми за професионално ориентиране, с цел подобряване перспективите за реализация на ученици от 5 до 8 клас, застрашени от отпадане от училище. В дейностите ще бъдат обхванати 800 деца на възраст до 15 години от всички 18 основни училища в общината. В тях ще се провеждат ежеседмични часове по професионално ориентиране. В рамките на проекта ще бъде направено изследване на интересите на учениците към различни професионални области. То ще бъде извършено от квалифицирани специалисти - психолози и консултанти по професионално ориентиране. Предвидени са и срещи с родителите, с цел идентифициране на нагласите и вижданията им относно бъдещото професионално развитие на децата им. Ще има и обучителни семинари за директори на училища, учители и родители.
Проектът ще приключи с Панаир на професиите, който се очаква да се проведе в началото на май. В рамките на панаира водещи фирми от региона ще представят под формата на демонстрации и с помощта на различни аудио-визуални средства популярни професии. НДТ
 


Сходни връзки

800 УЧЕНИЦИ - С ШАНС ЗА КАРИЕРНО РАЗВИТИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди