изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:15 EET
Цветелин Кънчев в ареста, посредничил при изнудване    
Ред и сигурност Лидерът на Евророма Цветелин Кънчев е задържан на 72 часа, защото е посредничил при изнудването на бившия шеф на „Гражданска защита” Никола Николов, твърдят добре запознати източници на БЛИЦ. По-рано днес от МВР съобщиха, че вуйчото на фолк певеца Азис Христо Върбанов-Папата беше задържан за това, че е изнудвал Никола Николов.

Николов е дал 150 000 лева на Върбанов, за да не предаде в медиите документи, които го уличават в злоупотреби.

Едната от срещите между двамата е станала в кабинета на Кънчев в централата на партия Евророма, категорични са разследващите.
Ромският лидер пък изключи мобилния си телефон. След като не даде коментар, той на практика нито потвърди, нито отрече да има връзка със случая.

От полицията съобщиха, че задържаните заради Николов са общо четирима души.

На 26 ноември 65-годишният Николов подал жалба в СДВР, че група лица го изнудвали за 250 000 евро. Заплашвали го, че притежават компрометиращи материали за него и ако не си плати, те ще станат публично достояние. В жалбата човекът пояснил, че вече е предал 150 000 евро на един от рекетьорите – 57-годишния Христо Върбанов – Папата с уговорката, че повече няма да бъде притесняван.

Още на следващия ден обаче продължила атаката – непознатите започнали да се обаждат и да изпращат съобщения със заплашителни текстове на мобилния му телефон, за да го принудят да изплати цялата сума. Тогава Никола Николов решил да се обърне за съдействие към полицията. По информация на столичната полиция Христо Върбанов е регистриран за различни престъпления (нанасяне на телесна повреда, хулиганство, закана за убийство).

Столичните криминалисти реагирали светкавично на сигнала, планирали и организирали по-нататъшните си действия и на 30 ноември, в момент на получаване на следващата вноска от 5000 евро, Върбанов е задържан. При последвалия обиск в дома му в Костинброд е намерено и иззето незаконно притежавано огнестрелно оръжие – боен пистолет.

Материалите са докладвани в Софийска градска прокуратура. Продължава работата по установяване и документиране на съпричастността и на други лица към случая. /БЛИЦ
 


Сходни връзки

Цветелин Кънчев в ареста, посредничил при изнудване | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди