изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:16 EET
Остава данъчното облекчение за младите семейства с ипотека    
ПарламентСофия. Остава данъчното облекчение за младите семейства с ипотека. Това приеха депутатите при гласуването на Закона за държавния бюджет на Република България за 2010 г., предаде репортер на Агенция „Фокус”. В закона бе записано, че местните физически лица могат да ползват данъчно облекчение за млади семейства като приспадат от сумата от годишната данъчна основа направените през годината лихвени плащания по ипотечен кредит за закупуване на жилище.

Това ще става при условие, че: договорът за ипотечен кредит е сключен от данъчно задълженото лице или съпругът (съпругата); данъчно задължените лица не са навършили 35 години към датата на сключването на договора за ипотечен кредит; ипотекираното жилище е единственото за семейството през данъчната година.
Депутатите решиха още физическо лице, което е задължено, но не декларира или декларира невярно информация за доходите си, да се наказва с глоба в размер на 10 на сто от декларираната сума. При повторно нарушение глобата е в размер на 15 на сто от декларираната сума.
Цветомира ГЕОРГИЕВА
 


Сходни връзки

Остава данъчното облекчение за младите семейства с ипотека | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Остава данъчното облекчение за младите семейства с ипотека
Автор: Anonymous да 2009-12-16 @ 15:07 EET

А за 2009 ще може ли да ползваме данъчно облекчение.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди