изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:19 EEST
КЗК ГЛОБИ С БЛИЗО 25 ХИЛ. ЛВ. ФИРМА ЗА ЗАБЛУЖДЕНИЕ    
ИкономикаКомисията за защита на конкуренцията глоби "Бодекс" ЕООД с 24 930 лв. заради заблуждение. Това съобщиха от пресцентъра на комисията. Оттам информират, че производството е образувано по молба на "Май дей" ООД, София, което произвежда и разпространява млечни продукти.
"Бодекс" ЕООД внася и разпространява от февруари 2009 г. млечния продукт "Абритус", произведен в Унгария.

В сертификатите на прозводителя напитката е означена като milk drink (млечна напитка). Според "Май дей" надписът "мляко" на опаковката въвежда в заблуждение потребителите. В хода на производството експерти от комисията са установили, че продуктът е разпространяван с два вида масленост -1,5 % и 2,8 % - и голям надпис "мляко" отпред на кутията. На страничната част е изписано "краве мляко за пиене" и съставът - мляко 51% и  пермеат. Посочено е, че пермеатът се добива чрез филтрация на млечни протеини и мазнини от млякото. Специалисти по санитарен контрол са заявили, че добития по тази технология продукт не е мляко поради липсата на неговите съществени свойства и по-специално в пъти по-ниското съдържание на протеин. Глаобата е наложена, защото с надписа "мляко" на етикета на кутиите на "Абритус" се дава некоректна и неправилна информация, въвеждаща в заблуждение потребителите относно съществени свойства на продукта. За това нарушение КЗК налага санкция от 0,5%, като е взема под внимание въвеждането в заблуда относно продукт от първа необходимост, както и краткия период на нарушението, прекратено през август с изпълнение на предписание на Дирекция "СВСК".
 


Сходни връзки

КЗК ГЛОБИ С БЛИЗО 25 ХИЛ. ЛВ. ФИРМА ЗА ЗАБЛУЖДЕНИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди