изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 22:04 EEST
Дянков: Аз съм най-добрият, а кой е Васил Божков?    
НовиниПреди няколко дни разбрах, че Васил Божков е най-богатият българин, заяви по bTV финансовият министър Симеон Дянков

"Ако той започне да се оплаква от това, което ние правим, това за мен е огромен успех", каза още Дянков и добави: "Щом големите богаташи започват да се оплакват от правителството, това означава, че ние работим добре".

Думите на вицепремиера са по повод на обвиненията на бизнесмена Васил Божков, че той осъществява геноцид над българския бизнес.

"Аз също разбирам от пари. Аз съм по международните класации най-добрият финансист в цяла Източна Европа, 7-ми в цяла Европа, сред първите 100 в света. Той едва ли е сред първите 100 най-богати хора в света. Така че аз съм по-добър финансист, отколкото той - богаташ", похвали се сам Дянков.

Антикризисната ни програма вече работи добре, това показва и докладът на агенция "Standard & Poor's", който ни увеличи рейтинга на "стабилен", каза още той. "Те казват, че вече започва да се вижда как България излиза от кризата", добави той.

"Що се отнася до опозицията - безпомощни са, жалки са. Просто трябва нещо да мърморят. Но факт е, че най-голямата кредитна агенция казва, че България се стабилизира", категоричен бе финансовият министър.

Вчера опозицията го представи в брошура като главен готвач на пицария.

На въпрос дали връзката между митниците и данъчните е направена Дянков отговори, че това е направено. "Заради това главно през октомври вече видяхме с близо 60 милиона повече постъпления от митниците, а за ноември официалните данни ще излязат след седмица, но виждаме и в НАП, и в митниците по-големи постъпления", заяви той.

По думите на финансовия министър нещата в страната започват да се оправят. "Ще ни трябват още три-четири месеца, които ще са трудни, да изчистим всички лоши неща от предишното правителство и оттам нататък да вървим нагоре", обеща Симеон Дянков. Според него трябва да сме търпеливи до ранната пролет и оттам нататък нещата ще се оправят доста добре. dir.bg

 


Сходни връзки

Дянков: Аз съм най-добрият, а кой е Васил Божков? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.25 секунди