изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:20 EEST
РЗС са озадачени от метаморфозата на Цецка Цачева    
ПарламентСофия. Парламентарната група на "Ред, законност, справедливост" (РЗС) са озадачени от поредната бърза метаморфоза на председателя на Народното събрание г-жа Цецка Цачева. Това каза на брифинг в парламента председателят на ПГ на РЗС Яне Янев, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Вчера, когато моето слово беше далеч по-остро, далеч по-категорично, тя направи защитна пледоария без да съм я искал по мой адрес, коментира той.


По думите му политическата декларация на РЗС, която днес е прочел в пленарна зала, е изключително премерена, в унисон с основните тези на РЗС, лансирани преди изборите и по никакъв повод не петни никого, не дава квалификации и в нея не се съдържат обиди срещу институциите.
„Няма нито една обидна дума срещу институциите. Ако г-жа Цачева е засегната лично и тя в думите е намерила свой образ и подобие, това вече е друга тема. Тя е чисто политическа и нея бихме могли да я коментираме на ниво взаимоотношения на ниво ГЕРБ и РЗС. Но ако аз бяха казал от парламентарната трибуна, че г-жа Цачева се държи като многогодишен функционер на БКП от Плевен, тогава може би това щеше да е някакъв вид обида. Но аз подобни думи не съм произнесъл”, каза Янев.
„Ние си даваме ясна сметка защо е това ухажване между определени фактори в ГЕРБ и президента Гоце. Ние сме наясно какви сценарии се готвят. Ние знаем защо в ГЕРБ особено през последните месеци има възможно най-силната съпротива за свикване на Велико Народно събрание. Ясно е, защото отново има кръгове, които са заинтересовани политическото статукво, ако има как, да продължи още 20 години”, добави той.
„Страната ни достатъчно дълго е държава на мутрите, олигарсите и политическата мафия. Необходим е нов основен закон, за да има радикални реформи в съдебната система, в изпълнителната власт, в законодателната власт, в президентската институция и в местната власт. Това според РЗС може да стане само и единствено чрез свикване на Велико Народно събрание и приемане на нова Конституция”, заяви той.
Цветомира ГЕОРГИЕВА
 


Сходни връзки

РЗС са озадачени от метаморфозата на Цецка Цачева | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди