изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:46 EEST
ШOФЬОР ЩЕ БРОИ 150 БОНА КРЪВНИНА ЗА УБИТ ПЕШЕХОДЕЦ    
Ред и сигурност39-годишният Ангел Георгиев ще брои 150 хил. лв. обезщетение на трима наследници на загинал при катастрофа добричлия.

Окръжният съд го призна за виновен, че на 23 юни т.г. на кръстовище в централната градска част на Добрич е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на 69-годишен мъж, като след деянието е направил всичко зависещо от него за оказване на помощ на пострадалия. Ангел Георгиев е наказан с „пробация” за срок от 1 година със „задължителна регистрация по настоящ адрес” и „задължителни срещи с пробационен служител”. Той е лишен от право да управлява моторно-превозно средство за срок от 1 година и 6 месеца.
Добричкият окръжен съд допусна наказателното дело да се гледа като съкратено съдебно следствие, след като Ангел Георгиев призна вината си и всички факти и обстоятелства по обвинителния акт.
Около 16,30 ч. на 23.06.2009 г. той е управлявал лек автомобил „Опел Зафира” по ул. „Максим Горки” и изчаквал на светофара на кръстовището с бул. „Трети март”, за да направи завой наляво. При зелена светлина на светофара той предприел маневрата, но не видял мъжа, пресичащ пешеходната пътека на булеварда пред училището. Автомобилът блъснал пешеходеца и подсъдимият веднага спрял. Той взел на ръце пострадалия, качил го на задните седалки и го закарал в „Центъра за спешна медицинска помощ” в Добрич. Въпреки своевременно оказаното му лечение в Добрич и Варна, възрастният мъж починал от получената при катастрофата тежка черепно-мозъчна травма.
По делото е установено, че водачът не е употребил алкохол. Като смекчаващи вината му обстоятелства прокурорът по делото посочи чистото му съдебно минало. 
Присъдата на Добричкия окръжен съд може да бъде обжалвана или протестирана пред Апелативен съд – Варна. НДТ


 


Сходни връзки

ШOФЬОР ЩЕ БРОИ 150 БОНА КРЪВНИНА ЗА УБИТ ПЕШЕХОДЕЦ | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ШOФЬОР ЩЕ БРОИ 150 БОНА КРЪВНИНА ЗА УБИТ ПЕШЕХОДЕЦ
Автор: Anonymous да 2009-12-04 @ 11:18 EET
Последно, Атанас или Ангел се казва шофорът?
ШOФЬОР ЩЕ БРОИ 150 БОНА КРЪВНИНА ЗА УБИТ ПЕШЕХОДЕЦ
Автор: Anonymous да 2009-12-04 @ 16:26 EET
Emi bravo! Goliam stimul davate na horata da pomagat kato udariat niakoi... Pri 500 lw. sredna brutna zaplata v Bulgaria, kakwo sa ednite 150 000 lw. ??

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди