изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:01 EEST
Янев: Цачева е случайно в политиката    
Парламент„Това е нарушение на правилника на Народното събрание от страна на г-жа Цецка Цачева, защото не съм говорил в качеството на депутат, а като представител на цяла парламентарна група..."

"Г-жа Цачева няма право да отстранява цяла група от заседанието”, заяви по телевизия PRO.BG лидерът на РЗС Яне Янев по повод отстраняването му вчера от залата заради обидни думи към парламента и президента, предаде БГНЕС.

"Въпреки това, РЗС ще продължи да подкрепя Бойко Борисов и ГЕРБ, защото рейтингът на такива хора като г-жа Цачева се дължи на личния рейтинг на премиера. Тези хора не осъзнават, че са попаднали случайно в политиката и че сигурно за пръв и последен път са в парламента. 99% от всичко, което има ГЕРБ, се дължи на Бойко Борисов”, подчерта Янев.

На въпроса стои ли зад думата си, че има коалиция между ГЕРБ и БСП, той отговори: „Между Гоце и ГЕРБ има странно взаимодействие, което няма как да не бъде забелязано”. Той повтори декларираното от него от парламентарната трибуна, че е трябвало в бюджета за идната година да бъдат заложени 1 млн. лева по-малко средства за президентската институция.

„Има криза и те трябваше да се лишат от този лукс, който имаха през последните 8 години”, обясни лидерът на РЗС.

По повод статията на президентския съветник Иво Атанасов, в която се твърди, че той има непоносимост към чуждото мнение, Яне Янев заяви: „Иво Атанасов ми прилича на добре охранен мишок, който от парламента се настани в президентството. Но да не забравя, че след 2 години ще излезе от там”.

Във връзка с повдигнатата отново тема за лустрацията и бившите членове на БКП и ДС, депутатът обяви, че „държава, която не е минала през лустрация, не е достигнала до истински демократични ценности”. На въпрос, дали предлаганите текстове ще засегнат и сегашни управляващи, той отговори: „Предположението ви обаче е правилно. Ще видим кой ще бъде против подобни текстове”. dir.bg
 


Сходни връзки

Янев: Цачева е случайно в политиката | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди