изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-11-26 @ 15:50 EET
Контрольор на пътни такси на ГКПП-Дуранкулак се изправи пред Добричкия окръжен съд    
Ред и сигурностДобричкият окръжен съд даде ход на наказателното дело срещу 37-годишния Георги Т. Н. от гр. Шабла, област Добрич. Срещу него е повдигнато обвинение за това, че в качеството си на длъжностно лице – контрольор към Управление „Пътни такси и разрешителни” при условията на продължавано престъпление през периода 03.06.2006 г. – 31.08.2006 г. не е изпълнил служебните си задължения, като е пропуснал в Република България през ГКПП Дуранкулак, без да събира винетни такси и да издава квитанции 2 582 моторни превозни средства с чуждестранна регистрация, за които е следвало да събере пътна такса.

 Стореното е с цел да причини вреда на фонд „Републиканска пътна инфраструктура”. Настъпилите значителни вредни последици са оценени на 23 880,73 лв.

Георги Н. е имал задължение по длъжностна характеристика, да събира по установен ред винетните такси за ползване на пътната инфраструктура в съответствие със Закона за пътищата, Тарифа №14 и други действащи нормативни актове. Той е трябвало да издава квитанция за платени такси и да предоставя винетен стикер на потребителя, както и да отчита тези средства.

Пред Добричкия окръжен съд подсъдимият не се призна за виновен и се възползва от правото си последен да дава обяснения.

Съдът разпита прекия началник на граничните контрольори и трима гранични полицаи. Съдът отказа да приеме представената от прокуратурата експертиза, защото ползваните за изготвянето й доказателства, не са приобщени към делото по предвидения от Наказателно-процесуалния кодекс ред. Съдът разпореди да бъдат наново събрани тези и поиска нови доказателства. До 07.01.2010 г. Агенция „Пътна инфраструктура”, МВР и Агенция „Митници” и ГКПП-Дуранкулак, трябва да  предоставят на хартиен носител и като заверени копия трудовото досие на Георги Н., личните му отчети, справки за влезлите и напуснали страната чужди автомобили, продадените винетни стикери, за преминалите автомобили с винетка с валиден или с изтекъл срок, вида автомобили, които могат да ползват ГКПП-Дуранкулак, и други. Съдът изисква от Районните полицейски управления в Шабла и Каварна справки, дали са постъпвали сигнали за автомобили, преминали, без да бъдат проконтролирани през ГКПП-Дуранкулак. За следващото заседание по делото са призовани като свидетели двама колеги на подсъдимия и полицаите, охранявали граничния пункт в периода 03.06.2006 г. – 31.08.2006 г.

Георги Н. има средно образование, женен, неосъждан, безработен.

Делото бе отложено за 14.01.2010 г., за да бъде попълнено с нови доказателства.

 

26.11.2009 г.                                   Пресслужба Добрички окръжен съд    

 


Сходни връзки

Контрольор на пътни такси на ГКПП-Дуранкулак се изправи пред Добричкия окръжен съд | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди