изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:09 EET
Борисов постави условия на Македония    
Новини
България ще подкрепи евроинтеграционните процеси и желанието на Македония да влезе в НАТО и Европейския съюз при изпълнение на условията и критериите за членство.


Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на парламентарния контрол, предаде “Фокус”. Той изрично подчерта, че България е за стриктно придържане към политиката на добросъседство от страна на Македония.

Премиерът каза, че очакваме волята на македонското правителство за преустановяване говора на омразата срещу Бългрия и българите от страна на политически лица, държавни институции, премахване от учебни помагала и програми, както и от страна на медии.

Борисов прикани и към снемане на всякакви малцинствени претенции към страната ни в съответствие с декларацията от 1999 година; прекратяване на антибългарската кампания в международни организации и форуми; стремеж за преодоляване на спорове, свързани с обща история и култура чрез съвместни чествания на общи исторически дати и годишнини и подписване в най-кратък срок на договор за добросъседство, който е основан на декларацията от 1999 година.

"Принципната подкрепа за членство на Македония в Европейския съюз и НАТО е валидна при наличие на ясна воля на ръководството й да направи необходимото, за да отговори на очакванията ни за добросъседство от европейски тип", подчерта министър-председателят.

Той уточни, че тази позиция и декларация за Македония е съгласувана с президентската институция.

dir.bg

 


Сходни връзки

Борисов постави условия на Македония | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди