изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:01 EET
В ХАГА СРЪБСКИТЕ ДИПЛОМАТИ КАЗАХА: България отново ни заби нож в гърба!    
По света Сръбската делегация в Хага, ръководена от Душан Батакович, смята, че България "за пореден път е забила на Сърбия нож в гърба, както го е правила много пъти досега". Причината за острото изказване е защитата на едностранното обявяване на независимост от страна на Косово пред Международния съд в Хага. Според сръбското електронно издание Мондо Бразилия и Боливия са потвърдили интереса да защитават запазването на международния порядък

.

Българският представител Златко Димитров е заявил, че резолюция 1244 не предвиждала постигане на съгласие за статута на Косово, нито Косово да остане част от Сърбия, в случай, че не се постигне договор между Белград и Прищина.

"Процеса на преговори между Белград и Прищина пропадна и независимостта на Косово стана едно от възможните решения на проблема”, е заявил Димитров.

Сръбският правен екип припомни, че юридическият представител на България по делото в Хага е бил част от екипа на Марти Ахтисааари, който "даде зелена светлина на властите в Прищина да обявят независимост".

Сръбската делегация смята, че "за пореден път в историята т. нар. приятелски настроена България забива нож в гърба на Сърбия и дори нещо повече - Албания отстояваше по-малко антисръбска позиция от тази на Димитров", който се опитал да докаже като нелегитимни позициите на сръбската страна и отделните интерпретации по време на предишните дискусии в съда, които са били в полза на Сърбия.

Сръбската делегация очаква най-голяма подкрепа от страна на Китай, Русия, Испания, Кипър и Румъния. Заседанията в Международния съд ще продължат десет дни.

Това е поредната остра позиция срещу България в съседна Сърбия през изминалите няколко месеца.

Косово обяви независимост на 17 февруари миналата година след като в продължение на дълги години не се стигна до споразумение между властите в Прищина и Белград. По време на войната в Косово /1997-1999г./ сръбската армия и полиция извършиха тежки престъпления и бяха избити хиляди етнически албанци. До момента 63 страни по света признаха независимостта на Косово, включително и България. Бившата сръбска провинция е населена с над 90 на сто етнически албанци.

www.actualno.com

 


Сходни връзки

В ХАГА СРЪБСКИТЕ ДИПЛОМАТИ КАЗАХА: България отново ни заби нож в гърба! | 4 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
В ХАГА СРЪБСКИТЕ ДИПЛОМАТИ КАЗАХА: България отново ни заби нож в гърба!
Автор: Anonymous да 2009-12-05 @ 13:29 EET

Ами в момента България се управлява от елементи свързани с Обама. Пък и формирането на една ос Сърбия, България, Русия ще засили националистическите искания; Това най-вероятно ще завърши с военен конфликт, четвърта национална катастрофа и загуба на територии от Южна България.

България се нуждае от траен мир, за да може новото нормално младо поколение да започне да произвежда блага. Косово не е наш проблем и ако някой си го иска да си го взима. Във всеки случай на мен албанците са ми много по симпатични от сърбите и македонците, които са като едни фурнаджийски лопати в политиката.

В ХАГА СРЪБСКИТЕ ДИПЛОМАТИ КАЗАХА: България отново ни заби нож в гърба!
Автор: Anonymous да 2009-12-06 @ 10:11 EET
А какво ще кажат сърбите за заграбените от тях Западни покрайнини - изконна българска територия, след Руско-турската война. А за Косово.... дълги години  Косово през средновековието е било българска територия.Нека си припомним къде се намира Кутмичевица и кого изпраща там българския цар Борис Михаил с просветителска мисия.Български манастири, запазени до днешно време красноречиво говорят за българщината по тези земи. А сърбите ,това че навремето сърбите яли бой от турците и точно в Косово, въобще не означава че тази територия е сръбска!!!
В ХАГА СРЪБСКИТЕ ДИПЛОМАТИ КАЗАХА: България отново ни заби нож в гърба!
Автор: Anonymous да 2009-12-06 @ 10:17 EET
А какво ще кажат сърбите за вероломното навлизане в български земи след обединението на северна и южна България, /1885г./ е ядоха малко бой и тогава ,но им се полагаше....
В ХАГА СРЪБСКИТЕ ДИПЛОМАТИ КАЗАХА: България отново ни заби нож в гърба!
Автор: Anonymous да 2009-12-06 @ 10:26 EET
През пролетта на 1915г. България получава оферта за присъединяване към Антантата/Съглашението/. И да помогне на британския десант на полуостров Галиполи с нападение от север срещу Османската империя. Единственото условие от наша страна е сърбите да опразнят безспорната зона в Македония. Получаваме категоричен отказ от Белград, въпреки че сръбската армия води тежки сражения пред своята столица.......Сега хленчат и ни напомнят, че сме православни и славяни????

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди