изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:10 EET
Яне Янев: Силно съм обезпокоен за живота и здравето на Марио Тагарински    
Парламент Като председател на РЗС съм силно обезпокоен за живота и здравето на народния представител Марио Тагарински. Това каза за Агенция „Фокус” лидерът на РЗС Яне Янев във връзка с напускането на Марио Тагарински на парламентарната група на партията вчера. „Може би се касае за политическо отвличане. Тази хипотеза, според нашите експерти, е съвсем реална”, посочи Янев.


„От 16.00 часа вчера до сега телефонът му е изключен, на домашния телефон никой не отговаря, народни представители ходиха до дома, в който живее и никой не се обажда. Всички народни представители, които са звънели не могат да осъществят връзка с него. Вчера заявлението на Марио Тагарински за напускане на парламентарната група не е входирано лично от него, а от негов сътрудник. Марио Тагарински лично на мен и на колеги от парламентарната група многократно е декларирал лоялност и е казвал, че дори някога нещо подобно да реши, той може да напусне парламента, но не и Парламентарната група, защото той знае, че зад проекта РЗС стоят много солидни фактори, направени са солидни международни политически инвестиции от Съюза на европейските консерватори и реформисти. Тагарински вчера до 13.00 часа беше в парламента, в парламентарната група, беше дори модератор на част от политиките, които модерира РЗС, в това число се разписа в декларацията, в която ние критикувахме Цецка Цачева”, посочи Яне Янев.
„Днес аз възложих на екип от специалисти начело с ген. Илиев, Велин Хаджолов и Рашо Зайков да предприемат действия, за да може да разберем дали не се е случило нещо опасно на колегата Тагарински”, обясни той.
Екатерина ПАНОВА

Димитър Чукарски: Вече се премина към открита политическа кражба на вече избрани депутати
05 декември 2009 | 12:32 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. Случващото се в парламентарната група на партия "Ред, законност и справедливост" е показателно за това, което става в политическия живот на страната. Това каза в предаването „Метроном” на радио „Фокус” – Кюстендил депутатът от РЗС Димитър Чукарски. Според него в близкото минало злоупотребите с народния вот са преминали през купуване на гласове, членове на секционни избирателни комисии, а сега се е достигнал етапа на вече избрани депутати. „В случая молбата, подадена от Марио Тагарински за напускане на парламентарната ни група, е без никаква мотивираща част в нея. По-скоро документът може да бъде изтълкуван като уведомление, с което той заявява, че не желае вече да е депутат от партия "Ред, законност и справедливост", поясни Чукарски. Той уточни, че според сега действащия правилник, минимумът от депутати, които могат да сформират парламентарна група, е 10, но те се отнасят за 240 пропорционално избрани народни представители. При сегашния парламент съществуват и мажоритарно избрани народни представители. „Поради тази причина тези 10 души противоречат на избирателния закон, сега от 210 пропорционални кандидати бройката за 10% е 8.4 като число. Това показва, че минимумът за парламентарна група трябва да падне на 8 души, а ние в случая оставаме 9 души”, коментира Чукарски. В този случай групата на партия "Ред, законност и справедливост" ще внесе предложение, което да бъде вкарано в правилника на Народното събрание и от това, кои политически сили ще го подкрепят, ще си проличи дали причините на Марио Тагарински да напусне парламентарната група са политически или лични.
Емилия ГЕОРГИЕВА
 

 


Сходни връзки

Яне Янев: Силно съм обезпокоен за живота и здравето на Марио Тагарински | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Яне Янев: Силно съм обезпокоен за живота и здравето на Марио Тагарински
Автор: Anonymous да 2009-12-05 @ 13:16 EET

Като лаеше срещу миналата власт, мислеше ли за "политически отвличания". Сега, когато му разбиха групата и му праснаха един през сората, сега взе да квичи като заклан коч. Всичките ей тъй ще свършат - ще се изядат един друг, а последният или ще бяга надалеч или ще го обесят нависоко, да се вижда.

В момента открито се говори, че държавата няма пари за полиция, армия, здравеопазване. Максимум до година и половина ще разберем дали това е провокация към опозицията или голата истина. :-)))


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди