изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 05:54 EEST
Сираци майсторят бомба, 2-ма загинаха, един ранен    
Ред и сигурност
Две момчета от Дома за деца, лишени от родителски грижи, в Крумовград загинаха, а друго е тежко ранено при взрив на самоделна бомба. По първоначална информация момчетата сами се опитали да направят взривното устройство, но то избухнало.


Първоначално беше съобщено, че само един от сираците е починал, а другите двама - на 13 и 16 години, са в тежко състояние. По-късно обаче от полицията уточниха, че по-малкият е издъхнал от раните си в крумовградската болница. Третият е в тежко състояние и е откаран по спешност в здравно заведение в Кърджали.

Пред "Фокус" д-р Тодор Черкезов - изпълнителен директор на МБАЛ-Кърджали заяви: "Действително момчето е в много тежко състояние и постъпи при нас в шок, с множество видими наранявания по горната половина на тялото и главата, шията и в гърдите. В момента е в доста критично състояние, извършва му се операция. Има риск за живота му и колегите правят всичко възможно, за да го спасят. След като излязат от операционната ще имаме повече информация”.

Нина Стефанова – говорител на Областната дирекция на МВР, обясни, че сигналът за гръм е подаден в 14.45 часа от Комплекс за социални грижи - бивш Дом за деца, лишени от родителски грижи „Михаил Ив. Калинин”. Полицаи от РПУ-Крумовград отишли на мястото и установили, че е загинало е 15- годишното дете.

На мястото на взрива са намерени множество гайки, бурми. Проверява се и версията момчетата да са внесли готова бомба и при невнимателно боравене с нея тя да е избухнала.

Изпратени експерти от научно техническата лаборатория за установяване на вида на устройството и служители от сектор "Борба с организираната престъпност".

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов, заместник-министърът Валентина Симеонова и изпълнителният директор на Държавната агенция за закрила на детето Надя Шабани пътуват към Комплекса за социални услуги в Крумовград, съобщи пред Неда Танева – медиен съветник на министъра на труда и социалната политика.
На мястото на инцидента екип от психолози на Държавната агенция за закрила на детето ще окаже специализирана помощ на децата, настанени в комплекса.
dir.bg

 


Сходни връзки

Сираци майсторят бомба, 2-ма загинаха, един ранен | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди