изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 06:03 EEST
Алсат-М: Оставете Македония да се нарича Македония, каза Ердоган    
По светаИстанбул/Скопие. Гърция създава проблеми и се бави с ненужни неща, каза днес турският премиер Реджеп Тайип Ердоган в Истанбул по повод спора за името между Македония и Гърция, съобщава македонската телевизия Алсат-М. На среща с премиера на Македония Никола Груевски в Истанбул Ердоган казал, че що се отнася до Турция, Македония вече е пълноправна членка на НАТО, докато двете страни заедно ще се интегрират в европейските структури.

 „Оставете Македония да се нарича Македония, да не остава в сянка, тъй като имаме по-важна работа, нека не се занимаваме с ненужни неща”, отбелязал Ердоган.
Двамата премиери са изразили съгласие, че икономическото сътрудничество между двете страни бележи растеж, като турските инвестиции в Македония са достигнали стойност от 180 млн. долара.
На днешния турско-македонски бизнес форум, в който участвали представители на повече от 270 компании, министрите от кабинета на Груевски призовали турските бизнесмени да инвестират в проекти като ВЕЦ Чебрен и Галище, а също в изграждането на комбинираната централа „Вардарска долина”. Телевизията посочва, че подобни срещи с бизнесмени и от албанската диаспора е имал и македонският вицепремиер Абдулаким Адем, който получил обещания за нови инвестиции.
Агенция "Фокус"
 


Сходни връзки

Алсат-М: Оставете Македония да се нарича Македония, каза Ердоган | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди