изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 14:55 EEST
ОТ СЛЕДВАЩАТА СЕДМИЦА ПЛАЩАТ СУБСИДИИ НА ЗЕМЕДЕЛЦИТЕ    
Новини    Държавен фонд "Земеделие" е в пълна готовност още от началото на следващата седмица да започне оторизация на директните плащания към земеделските производители за 2009 г.

Това съобщи пред Консултативния съвет по зърното днес в Министерството на земеделието и храните изпълнителният директор на ДФЗ-РА Калина Илиева, цитирана от пресцентъра на фонда.
Това ще бъде възможно, ако до края на седмицата средствата за субсидиите на декар за 2009 г. бъдат налични в системата за единно банкиране СЕБРА. "Имаме уверение на Министерство на финансите, че това ще се случи", посочи още Калина Илиева. Въпреки, че законовият срок за изплащане на субсидиите на площ е до края на юни следващата година, амбицията на новото ръководство на ДФЗ и Министерство на земеделието и храните е на коректните земеделски производители, за чиито площи няма констатирани застъпвания, субсидиите да бъдат изплатени в рамките на месец декември, съобщи още Калина Илиева.
      По кампания 2009 в ДФЗ - РА са постъпили над 95 хиляди заявления от страна на земеделските производители. Помощта, която ще получат за обработка на земята е около 22 лв. на декар. Общата сума за директните плащания за 2009 г. - европейски средства и национални доплащания е в размер на 771 млн. лв. Застъпвания са констатирани в 10 500 заявления.
 


Сходни връзки

ОТ СЛЕДВАЩАТА СЕДМИЦА ПЛАЩАТ СУБСИДИИ НА ЗЕМЕДЕЛЦИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди