изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:15 EEST
ФРЕНСКИ ЕКСПЕРТИ ЩЕ ОБМЕНЯТ ОПИТ С БЪЛГАРСКИЯ ЗЪРНЕН СЕКТОР    
НовиниФермери, търговци и собственици на зърнени складове от Добричко също ще участват в дискусията 

Експерти от френската служба по зърното ФрансАгриМер ще консултират и споделят добри практики със свои колеги от главна дирекция "Зърно и зърнени продукти" към Националната служба по зърното и фуражите, съобщиха от пресцентъра на земеделското министерство. Дейността е предвидена в рамките на съвместен туининг проект "Укрепване на административния капацитет на НСЗФ относно проследяемостта, контрола и надзора на произведеното и складирано зърно с цел превенция и управление на кризи", е информирал заместник-министър Преслав Борисов. На 5-дневен семинар, който ще се проведе в Разград през тази седмица, са поканени да участват и представители на лицензирани публични складове, регистрирани зърнохранилища, търговци на зърно и зърнопроизводители, преработватели и браншови организации от регионите на Добрич, Варна, Русе и Велико Търново.
Темите на обучението са свързани с две от главните дейности, предвидени по проекта - "Организация и функции на зърнения пазар" и "Контрол и проследяемост на зърното". Лекторите ще представят механизми и практики за идентифициране и лицензиране на участниците в пазара на зърно, както и за организацията и контрола на съхраняваното зърно и зърнени продукти и  проследяемостта на продукцията на всички нива от полето до пазара.
 


Сходни връзки

ФРЕНСКИ ЕКСПЕРТИ ЩЕ ОБМЕНЯТ ОПИТ С БЪЛГАРСКИЯ ЗЪРНЕН СЕКТОР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди