изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:04 EEST
АМЕРИКАНСКА КОМПАНИЯ - С ПРИЗА "ИНВЕСТИТОР НА ГОДИНАТА"    
ИкономикаВетроенергиен парк "Свети Никола" е инвестицията, която бе отличена с най-високата награда в областта на енергетиката от Българската агенция за инвестиции

Международната компания "Eй И Ес Гео Енерджи" и изграденият от нея ветроенергиен парк "Свети Никола" получи награда "Инвеститор на годината" в област енергетика от Българската агенция за инвестиции. Това съобщиха от пресцентъра на компанията. През 2009 г. за четвърта поредна година Агенцията отличава компаниите, осъществили инвестиционни проекти с най-голям принос в различни сфери на българската икономика и устойчивото развитие на обществото.   "Ей И Ес Гео Енерджи" е съвместно дружество между корпорация "Ей И Ес" (NYSE: AES), американска енергийна компания, която е и най-големият инвеститор в България, и "Гео Пауър" - българо-германска компания.
На 6 октомври лично премиерът Бойко Борисов, в присъствието на дипломат от американското посолство у нас, както и представители на американската компания, официално откри ветроенергийния парк, разположен в землището на каварненското село Свети Никола. Паркът ще удвои ветроенергийните мощности на България и ще стане най-големият парк в Югоизточна Европа с пускането му в експлоатация, което се очаква в първото тримесечие на 2010 г., допълват още от пресслужбата на компанията. Ветроенергийният парк  "Свети Никола" разполага с 52 вятърни турбини с обща инсталирана мощност от 156 мегавата.
Питър Литгоу - мениджър на "Ей И Ес България", заяви:  "За нас е изключителна чест да получим тази престижна награда. Ветроенергийният проект "Свети Никола" е доказателство, че инвестициите във възобновяема енергия могат да допринесат за икономическия ръст на България, като същевременно оказват подкрепа и за устойчивото развитие на страната."
Ветроенергийният парк "Свети Никола" допринася за устойчивото развитие на региона. От компанията заявяват още, че "Ей И Ес Гео Енерджи" е инвестирала в различни социални и екологични инициативи - чрез програмата си за корпоративна социална отговорност и оказва подкрепа на местния бизнес - чрез договори на стойност от около 40 млн. eвро,  подписани с български подизпълнители. По време на изграждането на проекта са създадени 250 работни места, а щом паркът бъде пуснат в експлоатация, ще бъдат осигурени около 20 постоянни работни места. Проектът покрива изцяло екологичните и социални стандарти на финансиращите институции - Европейската банка за възстановяване и развитие и Международната финансова корпорация, някои от които са значително по-високи от изискванията на европейското законодателство.
 


Сходни връзки

АМЕРИКАНСКА КОМПАНИЯ - С ПРИЗА "ИНВЕСТИТОР НА ГОДИНАТА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди