изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 10:42 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурност

През изминалото денонощие на  територията на Областна дирекция на МВР - гр. Добрич са регистрирани четири криминални престъпления.



· Три лица са задържани от служители на РУ на МВР Каварна в момент на кражба. На 07 декември т.г. около 21.50 часа при поведени оперативни и заградителни мероприятия, в момент на кражба на 300 литра дизелово гориво от цистерна, намираща се в с.Септемврийци, са задържани лицата: Б.Д. /34/, А.С./33/ и М.Я. /21/ и тримата от същото село. Извършителите на деянието са криминално проявени и многократно осъждани. За периода от 1998 до 2008 г. Б.Д. е осъждан 14 пъти за кражби. 14 присъди е получил и А.С. за времето 1992 – 2008 г, също за кражби. М.Я. е осъждан през 2007 на пробация, а 2009 г. - условна присъда за кражба. Трите лица са задържани в полицейското управление в Каварна за срок от 24 часа. Работата по случая продължава в условията на досъдебно производство.

·   На 07 декември т.г. неизвестен извършител е проникнал в частен дом в с.Спасово, община Генерал Тошево, откъдето е извършил кражба на радиокомпакт диск. Незабавно са проведени оперативно-издирвателни мероприятия, в резултат на които е установен извършителя на деянието Я.Я. 22 г. от същото село. Същият има криминалистическа регистрация от 2005 г. за извършена кражба, а през 2006 г. от Районен съд Генерал Тошево  има  наложена и условна присъда. Работата по случая продължава.

· На 07 декември т.г. около 17,40 часа в Първо РУ на МВР Добрич е получено съобщение за това, че неизвестен  извършител  е проникнал в павилион, намиращ се в ЖК “Дружба” и е извършил кражба на дамска чанта със сумата от 70 лева, дебитни карти, документи и лични принадлежности. По случая се работи в условията на досъдебно производство.

През денонощието на територията на областта са регистрирани шест пътно-транспортни произшествия, с един ранен гражданин .

· Водач в нетрезво състояние  е причинил катастрофа  на 07 декември т.г. около 12,50 часа по бул.”Добруджа” в гр.Добрич. Лек автомобил “Фолксваген Голф”, управляван от В.К. 62 г. поради движение с несъобразена скорост се блъска в “Рено Меган”, управляван от Д.Д. 26 г. от Добрич. След последвалата проверка за употреба на алкохол е установено, че 62-годишния мъж е управлявал автомобила с концентрация на алкохол 1,76 промила. По случая е образувано бързо полицейско производство по описа на Първо РУ на МВР Добрич.

· На 07 декември т.г. около 17,30 часа по пътя гр.Добрич – посока с.Паскалево, лек автомобил “Мерцедес 200”, добричка регистрация, управляван от Т.Г. на  65-години,  живущ в с.Овчарово, блъска движещия се по пътя велосипедист. От удара, 37-годишния велосипедист К.П. от с.Паскалево е получил разкъсно-контузна рана на главата и е настанен в добричката болница, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

През денонощието няма възникнали пожари на територията на област Добрич.

                                  

 

08 декември 2009 г.                            ОД НА МВР ДОБРИЧ

гр.Добрич

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.00 секунди