изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:01 EET
Влезе в сила присъда за посегателство над таксиметров шофьор    
Ред и сигурностНаказание „пробация” ще изтърпи 36-годишният Симеон Т. Д. от гр. Разград, след като Добричкият окръжен съд потвърди постановената спрямо него присъда. Районен съд – Добрич, го е признал за виновен, че на 28.08.2007  г. в Добрич е повредил противозаконно таксиметров автомобил, собственост на 43-годишен добричлия като счупил огледало и електронен касов апарат на обща стойност 426,60 лв.

Симеон Д. е осъден на 6 месеца „задължителна регистрация по настоящ адрес” и „задължителни периодични срещи с пробационен служител”. Той трябва да заплати също обезщетение, равно на стойността на нанесените с деянието му имуществени вреди и законната лихва.

Симеон Д. е обжалвал първоинстанционната присъда и моли да бъде оправдан. В съдебното заседание на Добричкия окръжен съд той иска наложената му „пробация” да бъде заменено с административно наказание.

Въззивният съд установи, че Районен съд – Добрич, е събрал доказателствата по предвидения ред и обосновано и законосъобразно е стигнал до извода за виновността на подсъдимия. На 28.08.2007 г. той е пристигнал в Добрич и употребил алкохол. Около 17 ч. взел такси в района на автогарата и посочвал на водача накъде да кара. Слязъл на кооперативния пазар, после се качил отново, блъснал силно вратата и казал на шофьора да го върне обратно. Водачът го помолил да не блъска вратата, но Симеон Д. заявил: „Ти на мен ли ще ми кажеш какво ще правя!”, взел ключовете на таксито и ги изхвърлил през дясната врата. Шофьорът излязъл, взел си ключовете и помолил пътника да слезе. При качването си водачът бил ударен от Симеон Д. и побягнал. Пътникът го преследвал, но след като не могъл да го догони се върнал и изскубнал таксиметровия апарат, хвърлил го на земята, където той се разпаднал на части. Подсъдимият ударил с юмрук страничното дясно огледало за обратно виждане на автомобила, то се счупило и увиснало на кабелите. В този момент на местопроизшествието пристигнали двама полицейски служители, които задържали Симеон Д.

Въззивният съд прецени, че наказанието му е определено правилно, предвид смекчаващите обстоятелства по делото – чистото съдебно минало и добрите характеристични данни на подсъдимия. Приетият обем наказателна принуда е необходим за поправянето и превъзпитанието му и съответства на степента на обществената опасност на Симеон Д.

Решението на Добричкия окръжен съд е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

 

07.12.2009 г.                                   Пресслужба Добрички окръжен съд    

 


Сходни връзки

Влезе в сила присъда за посегателство над таксиметров шофьор | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди