изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 06:59 EEST
Ново кръвопролитие в Багдад    
По света

След повече от месец на спокойствие в Багдад и относителна липса на сериозни терористични нападения, днес в иракската столица бе извършен поредният смъртоносен атентат, който по последни данни отне живота на 112 души, а пострадалите са над 200. Мнозинството от загиналите са жени и младежи.



Тази сутрин, около 10,25 местно време, пет мощни експлозии избухват почти едновременно в централната част на Багдад и в някои от южните квартали на столицата. Три от нападенията са извършени с коли-бомби срещу сгради на три министерства в центъра на столицата – на труда, на вътрешните работи и на финансите. Други два бомбени атентата са извършени срещу университет в квартал Дура в града и срещу съдебна институция в квартал Мансур.
Докато продължават спасителните операции в различни части на Багдад все още продължава да се чува спорадична стрелба.
През изминалия месец, иракските власти регистрираха най-ниския брой на жертви на насилие в Багдад от началото на инвазията на международните войски през 2003 г.
 


Сходни връзки

Ново кръвопролитие в Багдад | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди